4 februari, 2016

Umberto Felci till Gåshaga Marina och Dufour Yachts

Umberto Felci, världsberömd yachtdesigner, kommer på besök till Gåshaga Marina och Dufour Yachts. Gåshaga Marina, generalagent och svensk återförsäljare av det franska segelbåtsmärket Dufour, har bjudit in Umberto Felci och Dufour Yachts VD och ägare Salvatore Serio till sin egen båtmässa 5–13 mars.

– Den 12 mars kan du träffa dem båda hos oss mellan 12 och 18, alla seglingsintresserade är varmt välkomna, säger Anders Almén, VD på Gåshaga Marina.

Umberto Felci har ritat ett stort antal av Dufour Yachts högkvalitativa segelbåtar och lyckats med konststycket att vidareutveckla och förnya samtliga sju modeller på endast 3,5 år. Som chefskonstruktör för Dufour Yachts har Umberto tagit fram två nya båtar varje år de senaste åren och därtill lyckats så bra att samtliga dessa varit nominerade till ”Boat of the Year” och fem av dem utnämnts och fått denna hedersbetygelse. Umberto kommer den 12 mars (kl. 12-18) till Gåshaga Marina/Dufour Yachts för att berätta om sina pågående projekt, idéer och samarbete med Dufour.

Även Salvatore Serio, VD och huvudägare av Dufour Yachts, kommer att vara på plats tillsammans med Umberto Felci. De berättar hur de ser på framtiden för varvet, ekonomisk status, produktions kapacitet, försäljningen de senaste åren storsatsningar inför framtiden.

– Dufour som varande det enda stora privatägda varvet i Europas kommer definitivt även fortsatt att vara ett märke att räkna med, säger Salvatore.

Gåshaga Marina fortsätter att satsa på roliga seglingsevent för Dufour-ägare.

– Vi måste bli ännu bättre på att positionera oss och bli duktigare på att kommunicera allt roligt man kan göra som segelbåtsägare. Att skapa livsstilsaktiviteter och att kombinera olika trevliga aktiviteter inom båtlivet kommer bli allt viktigare för den som vill bli framgångsrikt inom marin-segmentet, säger Pelle Norberg, VD och ägare av Norberg Yachting AB, med lång erfarenhet från näringslivet, kappsegling, Volvo Ocean Race och HiQ Sailing Team/Nokia Oops Cup (60-fotstrimaraner).

– Vi kommer även fortsatt arbeta tillsammans med oss för att skapa en ännu starkare ”community” bland befintliga Dufourägare samt vidareutveckla vår marknadsföring. Dufour Yachts Sailing Team är arbetsnamnet för det sistnämnda projektet, säger Anders Almén.

ICE Yachts, italienskt ”super-premium-varumärke”, finns nu i Skandinavien. Kom och titta på den splitter nya ICE 52:an som ligger på Gåshaga Marina.

Vill du titta på och köpa en av Umberto Felcis andra skapelser kan du slå två flugor in en smäll den 12 mars. ICE 52:ans ägare, Pelle Norberg, finns på plats för att svara på frågor och berätta om kolfiberbåten. Den anses av många i branschen vara en av världens finaste segelbåtar.

– Missa inte 12 mars!, avslutar Anders Almén.