Rekordår i ryggen ger båtbranschen framtidstro

En bra säsong använder man sin båt oftare, vilket ofta leder till köp av ny eller begagnad båt eller en efterlängtad uppgradering av sin befintliga båt. I snitt ökade branschen med nästan 15% förra året men i vissa segment var ökningen uppemot 40%, bland annat på nya motorer och vattenskotrar.

– Förra säsongens långa och varma höst ger positiva effekter för båtbranschen även detta år, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

Bra väder och positiva ekonomiska signaler är viktiga faktorer för de flesta segment i båtbranschen. De senaste två åren har påverkats gynnsamt av båda dessa faktorer och nu kan båtbranschen äntligen blicka fram emot en försiktig men stabil försäljningsökning inom egentligen alla segment; försäljning av nya och begagnade båtar och motorer, tillbehör, reservdelar, drivmedel, vinterförvaring, service och underhåll. En uppgång på 10-15% under 2016 är en rimlig bedömning.

Idag har människor många fritidsintressen att hinna med och därför ökar kraven på ett enkelt och problemfritt båtägande. Många marinföretag expanderar sina verksamheter inför den här säsongen och man bygger ut sina anläggningar och satsar ännu mer på bekväma helhetslösningar för dagens alltmer krävande kunder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*