10 februari, 2016

Garmin först med plotterbilden i solglasögonen

Garmin blev först med ett tillbehör som presenterar plotterinformation m m direkt i solglasögonen. Garmin Nautix är en in-view display som ökar din medvetenhet genom att visa relevant information direkt i din siktlinje. Den monteras på solglasögonen och visar fart, kurs, vattendjup och temperatur, vindriktning och motordata från kompatibla Garmin-enheter som finns ombord.

Garmin_Nautix

Nautix är helt vattentät. Med åtta timmars batteritid är den byggd för att klara den hårda marina miljön. Touchpanelen kan användas både i regn och med handskar när du vill byta mellan olika datasidor och den går att montera på både vänster och höger sida på ett flexibelt sätt så att du ser den bra. Den väger knappt 30 gram så den är bekväm att bära. Den integrerade ljussensorn och färgskärmen säkerställer tydlig avläsning i alla förhållanden och kan även bäras på polariserade och slipade glasögon.

Koppla ihop Garmin Nautix med en kompatibel Garmin sjökortsplotter eller instrument och få information från upp till tolv olika dataskärmar. Du kan enkelt se data som fart, kurs, vindvinkel, vattentemperatur, djup, motordata samt distans och bäring till nästa waypoint. Du kan även se avancerad segeldata som nedräkning, time to burn och startlinje-information.

Garmin Nautix är kompatibel med GPSMAP 7400-serien och nya 8400-serien. Pris 5 299 kr.

www.garmin.se