10 februari, 2016

Stor efterfrågan på ny kappseglingsbåt

Intresset har varit stort för More Sailing nya kappseglingsbåt. Knappt har More 40 lämnat ritbordet och redan har orderblocket börjat fyllas.

–         Modellen har fått ett varmt mottagande av marknaden. Vi ser en trend att personer efterfrågar båtar med högre prestanda, även för semester och charter, säger Einar Halldin, vd More Sailing

Nyligen lanserade seglingsföretaget More Sailing sin senaste kappseglingsmodell, More 40. Intresset för den nya modellen har varit stort. En vecka efter lanseringen är redan tre båtar sålda till investerare.

–         Det stora intresset är ett bevis för att marknaden inte vill kompromissa mellan prestanda och bekvämlighet. More 40 är designad för att vara både en snabb kappseglingsbåt och en bekväm båt för semestern, säger Einar

More 40 kommer att tillverkas på More Sailing varv More Boats i Kroatien. Båtmodellen är designad av Cossutti Yacht Design, som även designat More 55, men också ”European Yacht of the Year 2013” och performance cruisern ”Italian Yacht”.

–         More 40 kommer byggas med hög kvalité och en lätt grundstruktur. Skrovet är vacuum laminerat för att bli lättare och styvare, allt för en bättre seglingsupplevelse, menar Einar

I nuläget planeras More Sailing att tillverka 15 stycken More 40. Med den nya båten kommer More Sailing byta ut hela sin kappseglingsflotta från Salona 38 till de nya More 40. Tillverkningen kommer att starta i slutet av detta år och båten kommer att vara seglingsklara 2017.

En modell av More 40 visas just nu upp på Båtmässan i Göteborg. I More Sailings monter kan man även testa att segla företagets More 55 genom 360 gradersfilm med VR-glasögon samt höra Cossutti Yacht Design tala om tillverkningen och designen av More Sailings båtar.