10 februari, 2016

Världens minsta och kraftigaste bärbara bränslecellsladdare

Det här är världens minsta och mest kraftfulla bärbara bränslecellsladdare. Den presenterades av myFC, ett svenskt innovationsföretag, under CES-mässan i Las Vegas i januari.

Ständig uppkoppling vid alla tidpunkter och i allt fler enheter kräver laddade batterier dygnet runt, var vi än befinner oss. Den portabla bränslecellsladdaren JAQ har en slimmad minimalistisk design och erbjuder grön energi oberoende av vägguttag. JAQ skapar el med hjälp av vatten och salt som förpackats i ett tunt, återvinningsbart engångskort. När laddningskortet sätts in i laddaren startar en kemisk reaktion som omedelbart producerar vätgas. Varje laddningskort levererar 1800 mAh till USB-kompatibla smartphones och surfplattor. 1800 mAh motsvarar ungefär en full uppladdning av en smartphone.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa bränslecellstekniken för att möta den globala efterfrågan på icke-vägguttagsberoende laddare. Med JAQ erbjuder vi våra kunder en tillförlitlig portabel laddare med läcker minimalistisk design, säger Björn Westerholm, VD på myFC.

– JAQ representerar framtiden för konsumentbränslecellsanvändning. Den bygger på miljövänlig teknik som möjliggör omedelbar laddning utan att man behöver vara beroende av ett vägguttag. På CES visas innovativ teknik upp och vi ser fram emot att premiärvisa och demonstrera fullt produktionsfärdiga JAQ till de tusentals teknikentusiaster som deltar på mässan, fortsätter Björn Westerholm.

JAQ kommer till en början att finnas i tre färger; vit, svart och lila, och levereras med fem laddningskort. JAQ har USB-gränssnitt och kan ladda smartphones, surfplattor och andra USB 5V-enheter.

www.myfcpower.com