11 februari, 2016

Uppdaterat glasskärmssystem med nya multidisplayer

Garmin och Volvo Penta presenterar nu att den nya kraftfulla Garmin GPSMAP 8600-serien med multifunktionsdisplayer kommer vara den främsta integrerade lösningen för Volvo Pentas motor- och styrsystem. De nya pekskärmarna finns i 17, 22 och 24 tum och ger ett elegant utseende på styrplatsen. Enheterna är komplexa och behöver därför inte kompletteras med varken blackbox, bildskärmar eller extern WiFi-antenn.

Enheterna har en IPS LCD-display som syns från alla betraktningsvinklar utan färgförvrängning, oavsett ljusförhållanden samt den högsta upplösningen som finns på marknaden idag. Den maximerade glasskärmen kan flush eller flat-monteras, ensam eller kant i kant tillsammans med andra.

Då Volvo Penta knyter samman motorer och transmission med instrument, reglage och tillbehör i den elektroniska plattformen EVC, Electronic Vessel Control, kan systemet dra nytta av Garmins innovativa lösningar för instrumentering, navigation och kommunikation och förenkla ditt båtliv eftersom du kan styra det från skärmen eller via Volvo Pentas kontroller. Även autopiloten är integrerad och kan styras via skärmen eller en joystick.

Med funktionella och anpassningsbara alternativ kan du bestämma vilken information som är viktigast att visa och att ha omedelbar tillgång till. Med detta kompletta system från Garmin och Volvo Penta får du en nyckelfärdig lösning som gör båtlivet både enklare, bekvämare och roligare.

Med den nya funktionen One Touch kan du välja snabbfunktioner för ekolod, sjökort, radar, kamera, media och digital switching vilket ger GPSMAP 8600-serien ett mer intuitivt användargränssnitt som kan användas oberoende eller tillsammans med SmartMode. Du kan ändra och skräddarsy hela systemet för aktiviteter som tilläggning, fiske och ankring med bara ett enda tryck.

Volvo Pentas glasskärmssystem kommer också finnas med den populära Garmin 7600-serien med multitouch widescreen på 7-, 10-, 12- och 16 tum. GPSMAP 7600-serien är byggd för dig som kräver hög prestanda, enkelt handhavande och många integrerade funktioner. De är helt nätverkskompatibla och har både inbyggd GPS-mottagare och WiFi.

De nya skärmarna beräknas finnas tillgänglig senare under 2016 och säljs exklusivt genom Volvo Pentas distributionsnät. Kompatibel radar, ekolod och andra marina nätverkstillbehör kan köpas från någon av Garmins marina återförsäljare. För mer info.

www.garmin.com/marine