11 februari, 2016

Nya stora högupplösta multifunktionsdisplayer från Garmin

Garmin presenterar nu GPSMAP 8400-serien. Tre kraftfulla multifunktionsdisplayer (MDF) fullproppade med funktioner och möjligheter och med den högsta upplösningen på marknaden. Dessa MFD:er i storformat ger en elegant glasskärm-look och finns i 17, 22 och 24 tum med full HD IPS och med multi-touch kontroll.

Försedda med en ny och förbättrad processor ger de en fantastisk prestanda och videoberarbetning samt den snabbaste kartuppritningen bland Garmins MFD:er.

 

– Garmin var först med att skapa glasskärm-design, och vi är stolta över att ta det till nästa nivå med GPSMAP 8400-serien genom att erbjuda större displayer med en högre upplösning och snabbare processorer, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Den här nya serien är överlägsen, genom att den erbjuder det bästa inom navigation samtidigt som den är enkel att installera.

 

Enheterna har en IPS LCD-display som syns från alla betraktningsvinklar utan färgförvrängning, oavsett ljusförhållanden. GPSMAP 8417 och 8424 har en WUXGA 1920×1200 display och GPSMAP 8422 en FHD 1920 x 1080 display vilket ger den högsta upplösningen på marknaden idag. Den maximerade glasskärmen kan flush eller flat-monteras, ensam eller kant i kant tillsammans med andra.

 

Processorkraften i GPSMAP 8400-serien är den högsta som finns bland Garmins enheter. Alla sensorer du kopplar till som radar, ekolod, Panoptix och multimedia ger en fantastisk användarupplevelse i hela nätverket tack vare den ökade prestandan.

 

Med nya funktionen One Touch kan du välja snabbfunktioner för ekolod, sjökort, radar, kamera, media och digital switching vilket ger GPSMAP 8400-serien ett mer intuitivt användargränssnitt som kan användas oberoende eller tillsammans med SmartMode. Du kan ändra och skräddarsy hela systemet för aktiviteter som tilläggning, fiske och ankring med bara ett enda tryck.

 

Du kan se videos på hel eller delad skärm från ett urval av mediaenheter på sjökortplotterns skärm via HDMI videoingång eller spegla sjökortplotterns skärm på en TV eller monitor genom att använda HDMI utgången som finns på dessa nya enheter. HDMI-video delas i hela Garmin Marin Network och kan ses på flera skärmar. Du kan också spela digitalt ljud från HDMI-ingången genom båtens stereo.

 

Den kompakta designen på 8400-serien innehåller allt så du behöver varken blackbox, bildskärmar eller extern WiFi antenn. Inbyggd Wifi och ANT gör att plottern kan kommunicera med nya quatix 3 smartwatch, Garmin Nautix In-View display, VIRB actionkameror, trådlös fjärrkontroll, smartphones och tablets. Sjökortplotterns skärm kan också delas för att visa upp till sex olika funktioner samtidigt, inkl. HDMI video. Funktionen för Ethernet och video är helt nätverkskompatibel genom hela Garmin Marine Network, NMEA 2000 och Fusion-Link. Du kan också dra nytta av förbättrad videobearbetning med upp till fyra IP-kameror och Garmin Helm support samtidigt.

 

Stöd för J1939 finns också som ger data från kompatibla motorer och generatorer.

 

 

GPSMAP 8400-serien beräknas finnas tillgänglig i mars 2016 till ett rekommenderat cirkapris på 101 999:- för GPSMAP 8417, 137 999:- för GPSMAP 8422 och 164 999:- för GPSMAP 8424.

 

 

 

Har du frågor, funderingar eller vill testa enheter är du välkommen att kontakta mig.

 

Det var allt för idag J

 

Med vänlig hälsning

 

Ida Enstedt

Marketing & Communication

 

Garmin Nordic Sweden AB | Garmin.se