16 februari, 2016

Tuff och flexibel solpanel

SUNBEAMsystem TOUGH är en ny och tuff serie med solpaneler. Med dubbelt UV-skydd närmar sig livslängden för dessa tunna flexibla paneler vad man kan förvänta sig hos en tjock glaspanel. Tidigare har en tunn och lätt panel inneburit att man väljer en kortare livslängd oavsett fabrikat.

mini_SUNBEAMsystem Catwalk

Det nya ytmaterialet har 1–2% bättre transparens jämfört med glas vilket hjälper prestandan. Ytskiktet är dessutom mer reptåligt jämfört med tidigare vilket också bidrar till en längre livslängd. Materialet i sig är smutsavvisande så regn eller en avspolning håller solpanelen ren.

Som bonus har pressar vi panelen under produktionen så att vi får en knottrig yta vilket hjälper vid sned solinstrålning samt ökar friktionen om man vill gå på panelen vid montage på ett båtdäck.

Tough finns i SUNBEAMsystems unika Flush modell för däcksmontage. Här har vi en platt kabel på undersidan vilket gör att man slipper en kopplingsdosa att slå tårna i. Denna kabel är unik med hela 2×1,6mm2 förtennad koppar trots sin minimala 2mm tjocklek. Tough-Flush finns i storlekarna 18, 30 och 50W. Tough med kopplingsdosa finns i 50W och 100W. Vidare kommer även Tough erbjudas i vår kapellmodell som heter 50W LOXX.

Insidan på en SUNBEAMsystem är fortfarande densamma som vi sett på tidigare års fantastiska succémodeller. Det innebär marknadens minsta och lättaste paneler. Exempelvis 50W på 535x545mm har vi fortfarande inte sett någon som kommer i närheten av.

www.temaimport.se