23 februari, 2016

Allt för sjön världspremiär för Jeanneau 6,5 BR

Allt för sjön får i år många premiärer. En av de intressantaste båtarna är denna Jeanneau 6,5 BR, som introduceras Under våren 2016. Det är en bowrider – eller twinconsol som man också kallar denna typ av båtmodeller – som har utvecklats för den skandinaviska marknaden.

Jeanneau 6,5 BR

Pressmeddelande:

Nya 6,5 BR är designad och utvecklad för de nordiska behoven, man har studerat och lyssnat på marknaden och anpassat hela båtens struktur så den ska bli så optimal som möjligt. Rymligt insteg både i för och akter, stor durkyta framför konsolerna, bred mittgång och enorma stuvutrymmen i pulpeterna, stuv i durken med god dränering, väl designad förarplats med bra fotstöd och en hög vindruta som ger fint vindskydd och bra plats för instrument och GPS, stor aktersoffa som kan göras om till U-soffa med solbädd och ett smart kapellgarage. Akterplattformar som du rör dig tryggt på med ankarbox på babord sida och som tillval finns även stora badplattformar.

– Tack vare att vi har haft Cap Camarat 6,5 WA som förebild har vi lyckats ta fram en bowrider som får en bredd av hela 2,48 m. Detta i kombination med en skrovlängd på 6,10 m gör att man fått en kompakt men ytterst rymlig båt där till exempel aktersoffan fått en bredd på hela 2,0 m. Det gör att den invändiga bredden blir så generös att två personer skulle kunna övernatta då solbädden är monterad, säger Conny Hallberg, ansvarig för Jeanneau hos importören Yamaha Motor Scandinavia.

 

Tekniska fakta

Längd: 6,10 m

Bredd: 2,48 m

Djup: 0,66 m

Torrvikt: 1 050 kg

Motor: 115–200 hk

Bränsletank: 170 liter

Antal pers: 7

Kategori: C

Skrovvinkel: 16˚

Standardutrustning:

Yamaha F130 hk, exklusiva stolar, dynserie akter, dynserie fören och akterkapell

Paketpris 335 000 kr

Introduktionspris under Allt för sjön: 319 000 kr

Info: www.yamaha-motor.se