24 februari, 2016

Legendarisk långfärdsseglare till Henån

En av världens mest erfarna långfärdsseglare, Jimmy Cornell från England, kommer till Yacht Center Orust lördagen 27 februari. Jimmy Cornell har under 40 år seglat mer än 200 000 Nm, vilket inkluderar tre jordenrunt-seglingar, segling till Antarktis och nu senaste en sommarsegling genom Nordvästpassagen norr om Kanada.

Jimmy Cornell

Jimmy har startat ett 30-tal olika organiserade överhavsseglingar, för att seglare som vill segla över öppet hav i flottilj, med ökad trygghet, skall kunna genomföra sina drömmar om långsegling. En av de mest kända är Atlantic Rally for Cruisers (ARC) som seglas varje höst från Kanarieöarna till Karibien.

Jimmy Cornell är en flitig föredragshållare och författare om vilka vägar och vilken tid på året man bör välja för segling över de stora oceanerna.

För att inspirera till spännande seglingar har Yacht Center Orust bjudit in Jimmy Cornell till sitt Yacht Center i Henån. Under en heldag kommer han att hålla ett seminarium om hur vi skall förbereda båt och besättning för överhavssegling.

Han kommer också i ord och bild att berätta om sin senaste segling genom Nordvästpassagen.

Läs mer: www.cornellsailing.com

 

 

Seminariet kommer att hållas inför drygt 100-talet deltagare lördagen den 27 februari kl. 09.00–20.30 vid Yacht Center Orust, Varvsvägen 1 i Henån på Orust.

 

Yacht Center Orust i Henån – Marina företag I samverkan

Adventure Yachts, Bavia Yacht, CR/Regina Yachts,Lange Maritime, Najad, Orust Yacht Service, XLNT Yachting

www.yachtcenterorust.se