25 februari, 2016

Pelle P ökar engagemanget i RC44 Tour

Det svenska livsstilsvarumärket Pelle P och det schweiziska lyxklockorna HYT utöka sitt engagemang i RC44 Championship Tour. Pelle P förblir ”officiella klädpartner” i RC44 klass i ytterligare tre år medan HYT fortsätter som officiell tidtagare för RC44 Championship Tour, i ytterligare två år.

 

RC44 klass säger att de sätter stort värde i att utveckla långsiktiga relationer med alla sina team och partners, där svenska Pelle P och även HYT är viktiga delar.

Pelle P har varit aktiva inom RC44 klassen sedan 2012 RC44 Sweden Cup i Marstrand. Det är en högteknologisk kappseglingsklass, där det råder mycket höga tekniska krav på innovativa, högpresterande kappseglingsbåtar.

Kläderna till RC44 är inspirerade av den svenska seglingslegenden Pelle Petterson. De har tagits fram i samarbete med svenska America’s Cup utmanaren Artemis Racing, som för närvarande har två lag som tävlar i RC44 Championship Tour.

– RC44 klassen är ett bra exempel på en balanserad livsstil och upprätthåller en anda av konkurrensen främjas av Pelle P. Vi har haft en positiv relation med den här organisationen under de senaste tre åren, så det var ett lätt beslut att fortsätta samarbetet, säger Cecilia Petterson, grundare och designer av Pelle P.

HYT både skapar och tillverkar exklusiva hybridmekaniska klockor för finsmakare. HYT anslöt sig till RC44 klassen i början av 2016. För att fira detta lanserade HYT en begränsad upplaga av H1 Air RC44 på Audi RC44 Porto Cervo Cup. Det är märkets första någonsin klocka som ska skapats som en del av ett partnerskap.

2016 RC44 Championship Tour drar igång med RC44 Bermuda Cup 2–6 mars.

Info: www.rc44.com

 

 

Bilden:

Pelle Petterson (till vänster) och Artemis Racing Torbjörn Törnqvist på RC44 Marstrand Cup. Foto: Martinez Studio.