1 mars, 2016

Emma Green och Khaddi Sagnia leder jakten på Årets Eldsjäl

 

Friidrottarna Emma Green och Khaddi Sagnia har utsetts till ambassadörer för Årets Eldsjäl. Idag drar jakten på nomineringar igång över hela landet. Totalt ska Årets Eldsjäl utses i fem olika kategorier under en stor gala i mars nästa år.
Emma och Khaddi

–          Nu hoppas jag att hela Sverige engagerar sig, går in på aretseldsjal.se och nominerar och röstar! För det finns så många eldsjälar där ute som förtjänar att bli uppmärksammade. Visa dem din uppskattning! uppmanar Emma Green.

 

Bakom Årets Eldsjäl står föreningslivets eget spelbolag Folkspel. Och till sin hjälp i jakten på eldsjälar tar de friidrottarna Emma Green och Khaddi Sagnia.

 

–          Utan alla de ideella krafter som har ställt upp inom klubben, hade jag inte varit där jag är idag, säger Emma Green, som hoppas kunna ge tillbaka lite genom att bli ambassadör för Årets Eldsjäl.

 

Till Årets Eldsjäl kan vem som helst nominera en person inom föreningslivet i fem olika kategorier: integration, hälsa, kamratskap, ledare och i en öppen kategori. Bland de nomineringar som kommer in i respektive kategori, väljs fyra personer ut som allmänheten sedan får rösta på. Allt sker på aretseldsjal.se.

 

–          Det är mycket tack vare alla eldsjälar som vi har ett rikt föreningsliv idag. Ett föreningsliv som sammanför människor med olika bakgrund och ger dem ett sammanhang och en gemenskap. Vi vill genom att driva projektet Årets Eldsjäl under hela året lyfta fram och hylla alla de fantastiska eldsjälar som finns runt om i landet, säger Folkspels VD Hans Sahlin.

 

Under den stora Eldsjälsgalan i mars nästa år, kommer Årets Eldsjäl att koras i var och en av de fem kategorierna. Även en Årets Eldsjäl alla kategorier kommer att utses.

 

–          Genom att vara ambassadör för Årets eldsjäl vill jag visa att jag tycker detta är viktigt. Och vem vet – kanske blir det jag och Emma som står som värdar på Eldsjälsgalan. Det hade varit kul!, säger Khaddi Sagnia.

 

 

Fakta:
Vill du nominera till Årets Eldsjäl? Gå in på www.aretseldsjal.se

 

Du kan nominera i följande kategorier:
Integration

Hälsa

Kamratskap

Ledare

Öppen

 

Samtliga finalister får 10 000 kronor. Vinnaren i respektive kategori får dessutom 15 000 kronor i personligt stipendium och 50 000 kronor som går till det projekt eller den förening som den vinnande eldsjälen brinner för. Den som utses till Årets Eldsjäl alla kategorier vinner även en ny bil.
Se bifogad bild med Emma Green och Khaddi Sagnia. Fotograf: Henrik Jansson