Breddat utbud och längre säsong ska stärka Norsholm vid Göta kanal

Vandrarhemmet och restaurangen Kapten Billes i det gamla kanalmagasinet i Norsholm byggs ut och breddar därmed sitt utbud. De nya lokalerna ska rymma glasskiosk, samlingsrum och kök för vandrarhemsgästerna. Fastigheten, som ägs av AB Göta kanalbolag, byggdes om från kanalmagasin till restaurang och vandrarhem 2004 och kommer innan sommaren kunna visas upp i ny skrud.

uqfgfdbbhq2uy71cwzae

Genom en förlängning av huset skapas utrymme för en kiosk med glass- och våffelservering samt ett samlingsrum med kök för vandrarhemsgästerna. Göta kanalbolag jobbar aktivt med att skapa förutsättningar för företagande och att utveckla platserna längs Göta kanal.

– Initiativet till utbyggnaden sker i samspel mellan hyresgästen och Göta kanalbolag. Hyresgästen visar en hög ambition att satsa på anläggningen och driva företaget framåt. För oss är det viktigt att stärka attraktionskraften längs Göta kanal året runt, säger Henrik Pettersson, Fastighetschef på Göta kanalbolag.

De nya lokalerna blir ca 25 kvm på nedre plan och ca 60 kvm på övervåningen. Arbetet på plats har påbörjats och beräknas stå färdigt i juni, innan högsäsongen drar igång.

– Att vi nu får den här möjligheten stärker vårt företag och Norsholm och gör att vi kan förlänga säsongen och ha mer året runt-business, säger Josef Puschl på Kapten Billes. Vi kommer kunna ta emot fler grupper och ordna konferenser och aktiviteter på ett helt annat sätt än tidigare.

 

Fakta

Josef och Annika Puschl har drivit Kapten Billes sen det gamla kanalmagasinet byggdes om till restaurang och vandrarhem 2004. Josef och Annika driver idag restaurang, café, STF-anslutet vandrarhem med 12 rum och 42 bäddar, serviceanläggning, 14 ställplatser och med aktiviteter som minigolfbana, kanotuthyrning, cyklar och vedeldad bastu. Kapten Billes är ett av ca 50 företag i nätverket Officiell Partner Göta kanal som samverkar kring besöksmålet Göta kanal. De utsågs 2012 till Årets Längs Göta kanal-företag.

Göta kanalbolag har upphandlat entreprenaden som utförs av Erik Sjögren Byggnads AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*