4 mars, 2016

Handgjorda modellbåtar i rätt skala

Promero Boats heter familjeföretaget som bygger skalenliga modeller av din båt. Gärna klassiska träbåtar, och gemensamt för alla är att de byggs för hand efter originalritningar.

I sin monter på båtmässan i år visar Promero Boats över 25 olika modellbåtar från olika tidsepoker, tillsammans med marin kultur och inredning från Skeppshandeln Tackel och Tåg, där Promeros modeller finns till försäljning. Som besökare bjuds du på en tidsresa som tar sin början på 1880-talet med Sandkilen Helmi, via 1900-talets ångbåtsfartyg Norrskär och Blidösund, till de snabbgående motorbåtarna Loris, Wiking X, och moderna J Craft.

”Båtsäsongen är kort i Sverige och att ha sin favoritbI år visar Promero Boats över 15 modellbåtar i sin montern från olika tidsepoker. ista Roslagsjakten. r. och 2st journslister näåt som modell på hyllan hemma är ett sätt att förlänga säsongen med ett stycke marin kultur. Vi ser allt större efterfrågan att pryda sitt hem med en modell som en vacker inredningsdetalj”, berättar Gustaf Uggla, grundare av Promero Boats.

Bakom varje modell ligger många arbetstimmar. För att uppnå högsta detaljrikedom samarbetar Promero nära med kunden, kända konstruktörer och intresseföreningar.

”Modellbåtarna byggs skalenligt för hand med stor detaljrikedom. Vi följer originalritningarna noga och kombinerar traditionellt hantverk med modern teknologi som 3D-printning av detaljer. Samtliga modeller är byggda i trä och lackade till högsta finish med vackra detaljer i krom och mässing”. berättar Gustaf Uggla”.

Årets modeller som presenteras på mässan inkluderar bland annat klassiska Folkbåten, vackra fyrskeppet Almagrundet, amerikanska racern Dixie och Petterssons kanske mest kända båt Wiking X.

Promero Boats finns på Allt för sjön i monter C21:28

www.promeroboats.se

 

Promero Boats AB

Promero Boats bygger skalmodeller av klassiska träbåtar och ångfartyg samt moderna segel- och motorbåtar, i enstaka exemplar och i serier på beställning. Med skickliga hantverkare och designers bildar vi en nära process med kunden och säkerställer ett detaljrikt resultat med hög kvalitet. Vi är ett familjeföretaget som har funnits sedan 2009 och har Showroom på Slupskjulsvägen 42, Skeppsholmen, Stockholm.