4 mars, 2016

Nimbuskänsla för hemmet

När Nimbus lanserar sin senaste modell 305 Drophead tas inredningen ett steg längre och tillsammans med Sunbrella skapas en Home Edition. Nu kan alla som älskar livet till havs ta med sig en del av den marina känslan hem med de specialdesignade kuddpaketen från Nimbus-Sunbrella Collection.

Nimbus-Sunbrella Collection är inspirerade av marin skandinavisk design. Kollektionen är framtagen för den som vill ta med sig en liten del av skärgården hem eller för den som längtar efter en båt men ännu inte hunnit förverkliga drömmen. Kuddarna är speciellt framtagna av Nimbus chefsdesigner Joacim Gustavsson.

– Jag ville åt en sportig men elegant stil, det är en del i Nimbus designidentitet som vi ville skulle avspeglas även i kuddarna. Även färgerna är anpassade för att passa ihop med vår profil, förklarar Joacim.

Kuddarna är gjorda för att tåla väder och vind och kan användas både inomhus och utomhus. Textilierna bleks inte av solen, de är vattenavstötande och mögelresistenta. Alla tyger är tillverkade av spinnfärgad akryl och behandlade vilket ger dem dess höga prestanda.

– Kuddarna ska inte bara vara snygga och sköna utan tål även sol, salt, vatten och slitage. Sunbrellas textilier är erkända för att stå emot tufft klimat och UV-strålning utan att färg och prestanda påverkas, berättar Joacim.

Trots funktionaliteten är tyget mjukt och skönt och kuddarna gör sig lika bra i TV-soffan som på verandan eller i bersån.

– Det finns en rad användningsområden men jag ser framför mig att de används i en utomhusgrupp med lounge-känsla, där passar de perfekt, säger Joacim.

Kuddarna säljs i paket om två eller tre kuddar via Nimbus webbshop shop.nimbus.se/ sv-se/. I kuddpaketet Scandinavian Classic ingår tre kuddar, en i ljusblått, en i ljusbrunt och en mönstrad i silvergrå toner. I det andra kuddpaketet, Marine Classic, ingår två kuddar varav en vit och den andra blå-vit-randigt med röd baksida. Alla kuddar är 420×420 mm stora.

Vid sidan om kuddarna kommer även en kylväska, en strandbag samt en soldyna säljas. Produkterna är inspirerade av Nimbus senaste modell 305 Drophead och flera av textilierna som används i båten återfinns i produkterna. Dessa textilier har samma tekniska egenskaper som de på kuddarna.

– Genom att inreda både inne och ute med färger och tyger som matchar varandra kan inomhusmiljön förlängas ut i trädgården. Man behöver aldrig tänka på att ta in textilier under natten eller när vädret skiftar.

Priser:

Kuddset Marine Classic: 695 kronor Kuddset Scandinavian Classic: 1150 kronor Kylväska Nimbus: 1195 kronor Strandväska: 450 kronor

Soldyna Nimbus special: 1500 kronor