8 mars, 2016

Nåttarö växlar upp och hälsar välkommen

Nu är det klart. Familjen Ljung tar över driften av Nåttarö krog och vandrarhem. I går på båtmässan, Allt för sjön, skrevs kontrakt och redan i maj hoppas Skärgårdsstiftelsens nya entreprenörer på att kunna börja ta emot gäster.

Nåttarö ägs av Skärgårdsstiftelsen och är en pärla utanför Nynäshamns kust. Familjen Ljung ska från och med nu driva verksamheten på ön.

– Vi kommer att öppna krogen, sköta vandrarhem, stuguthyrning och eventuellt även en mindre klädbutik, berättar Niklas Ljung.

Niklas är en av fyra syskon som tillsammans med sina respektive, föräldrarna Peter och Carina och farmor Margret Ljung längtar efter att sommaren 2016 ska dra igång.

– Detta blir lite av ett socialt experiment, skrattar pappa Peter Ljung. Tre generationer kommer att jobba tillsammans på Nåttarö denna sommar. Vi får skynda långsamt och pröva oss fram. Vi är vana att jobba tillsammans och kallar oss skämtsamt för Cirkus Ljung. Efter att ha drivit restaurang Kroken i Nynäshamn i två år vill vi växla upp och känner oss trygga med vårt koncept. Nåttarö är en fantastiskt fin ö som vi är glada att få ta oss an.

–  Skärgårdsstiftelsen är glada över att just dessa entreprenörer vill ta över på Nåttarö. Det är inte så ofta som vi rekryterar till en så här stor verksamhet men vi tror verkligen på familjen Ljung. Jag är säker på att vi kommer att få se en bred verksamhet med hög kvalitet, säger Skärgårdsstiftelsens vd Anna Waxin.

Om Nåttarö Familjen Ljung tar över som entreprenörer för krog, vandrarhem, stugby med 49 stugor samt dygnscamping.

Bokningar av stugorna sker hos Nynäshamns Turistbyrå fram tills dess att en hemsida är uppbyggd.