21 mars, 2016

Ny app visar var du kan hitta en bryggplats för natten

På båtmässan Allt för sjön presenterades appen Mooringo – en gratisapp med förmedling av bryggplatser för natten. Privatpersoner, klubbar och hamnar kan lägga in bryggplatser för uthyrning via appen, användarna kan sedan söka, hitta, betala bryggplatsen för natten.

Mässan-2

Appen håller reda på båtplatsernas bredd och djup och annan info och rekommenderar dig aldrig en båtplats där du inte får plats eller inte kommer in med avseende på djupet. Betalningen till bryggplatsinnehavaren hanteras via appen. Man kan också lägga ut en bryggplats och välja att bara visa upp den för andra som erbjuder en bryggplats inom Mooringo. Har du inte en egen bryggplats att erbjuda får du alltså inte heller tillgång till den aktuella bryggplatsen.

 

I Stockholms skärgård ligger varje natt ett otal privata bryggplatser med boj helt öde. Fantastiska lägen nyttjas inte de flesta nätter under sommarmånaderna. Tänk om de kunde förmedlas via Mooringo-appen och sprida glädje till dem som får tillbringa natten där genom att bidra med en liten slant till den som hyr ut.

 

Appen, om den börjar användas i större skala, borde kunna öka antalet tillgängliga båtplatser för de som söker natthamn under semestern. De som har sommarställe med boj och bryggplats kanske hellre låter någon ligga vid bryggan än att låta sommarstugan stå öde och tom när man inte använder den. Kanske skrämmer det bort tjuvar och kanske ringer en snäll bryggäst dig om något hänt på ditt sommarställe när du inte är där.

 

Bildtext:

Malin Harström, Nina Glücksman och Sarah Glücksman demonstrerar gratisappen Mooringo.

Mer info:

http://www.mooringo.se/

 

Text & foto: Anders Sellin.