22 mars, 2016

Alukin aluminiumbåtar i topp hos Guldbolag

För tredje året i rad certifieras Marinteknik i Norrtälje AB med högsta ranking enligt Guldbolags barometer. Företaget som producerar Alukin aluminiumbåtar i Roslagen hamnar därmed åter i topp bland Sveriges bäst presterande aktiebolag.

Jämförelsen är utförd av Valuation företagsvärderingar och modellen visar på ett bolags styrka och prestation i förhållande till andra företag. Det är en sammanvägd bedömning av fyra delområden som finansiell stabilitet, lönsamhet, tillväxt och värde.

–  Det är otroligt spännande att följa utvecklingen av det här företaget. Jag har inte sett något annat bolag här som har lyckats klara Trippel-V tre år i rad. Detta för att vi har tuffa krav på tillväxt utöver kraven på ekonomisk stabilitet och lönsamhet, säger Mats Winge, Affärsområdeschef på Guldbolag.se och Valuation Sverige AB.

Rankingen är den högsta ett bolag kan uppnå och därmed hamnar Marinteknik med Alukin aluminiumbåtar i toppen av de 8 % bäst presterande aktiebolagen i Sverige.

–  För oss är det viktigt att vi får en objektiv bild över hur vårt företag presterar i jämförelse med andra bolag både i och utanför båtbranschen, säger Peter Nikula, VD på Marinteknik i Norrtälje AB.

Företaget, som tills nu fokuserat på att leverera båtar främst till den svenska marknaden, är i en expansiv fas och har sedan föregående år utökat sin produktionsyta till det dubbla. Marinteknik och Alukin aluminiumbåtar blev nyligen nominerade till final i entreprenörstävlingen “Skraknästet” som arrangeras av Ålands Näringsliv och Roslandsminglet.

–  Vi har ett starkt varumärke och har positionerat oss väl på den svenska marknaden. Det är hög efterfrågan på våra båtar och vi ser att aluminiumbåtssegmentet är på stark frammarsch i hela norden och Europa. Det finns en intressant exportmarknad som vi hittills lämnat obearbetad, men som vi nu förbereder oss att bita tag i, säger Maria Nikula, marknadschef Marinteknik i Norrtälje AB.

Tävlingen är öppen för företag med rötter från Åland eller Roslagen och Marinteknik nominerades i klassen “tillväxtföretag med internationella ambitioner”. Finalen går på Åland den 2 april.