4 april, 2016

Swecat i största racingsatsningen hittills

Swecat Racing gör en riktigt stor internationell satsning inom offshoreracing med de svenska VM-hjältarna Mikael Bengtsson och Erik Stark. Årets säsong med 2016 UIM XCAT World Motorbåts Series drar igång i Fujairah 7–8 april.

Den nya säsongen innebär bland annat att båtarna ska testas på allvar med nya miljövänliga fyrtaktsmotorer.

– Självklart har vi tillbringat en hel del tid med att förbereda vår XCAT med våra motorer, nya Mercury Racing Verado 400 ROS, förklarade teamets vd Niklas Sjöö.

– Det känns för tidigt att komma med några prognoser för den här säsongen. Vi hoppas att få båten raceklar, att hitta rätt rekvisita och vara väl förberedda för den första deltävlingen.

– Vi hoppas att kunna konkurrera med vår båt och nya motorer och göra det möjligt för våra förare att prestera på toppen av sin förmåga. Vi på Swecat Racing brinner för racing och ser verkligen fram emot att tävla mot de övriga lagen i XCAT World Series i vad som ser ut att bli en mycket bra säsong med en tydlig riktning för framtiden inom offshore powerboat racing, säger Sjöö.

Swecat team med förarna Erik Stark och Mikael Bengtsson gjorde sin XCAT debut 2015. De lyckades med en imponerande femteplats totalt i serien, som vanns av Victory Team Arif Al Zaffain och Nadir Bin Hendi. Svenskarna var trea totalt i Dubai Duty Free Hastighet Cat Run.

– Vi vill passa på att tacka både Victory Team för stora arbete med att stärka och förbereda vår båt, Mercury Racing i USA för sin gästfrihet och sitt stöd, Mercury Racing i Förenade Arabemiraten för förstklassig support med installation av de nya motorerna och Fujairah Marine Club värd för oss under testerna, sa han.

– Vi vill också tacka Extreme Marine i Jebel Ali, Dubai, för att vi fick använda deras stora anläggning under hela installationsarbetet.

När det gäller vad XCAT fans kan förvänta sig av den första tävlingen för säsongen säger Sjöö:

– Jag tror att publiken kan få en riktig smakupplevelse – en unik möjlighet att titta på liveracingmed de nya, otroligt kraftfulla motorerna.

www.xcatracing.com