13 april, 2016

Aston Martin visar nya heta båten i Milano

Den första motorbåten från Aston Martin och Quintessence Yachts får premiär på Milan Design Week inför lanseringen i slutet av 2016. Superfräcka AM37 kommer att finnas med på Milan Design Week, Salone del Mobile.

Utställningen som kommer att hållas på Larusmiani Concept Boutique på Via Monte Napoleone 12–18 april. I fokus står den unika designbåten AM37 från ett av världens främsta varumärkesskapande företag, Aston Martin.

Den första båten, som byggs i samarbete med holländska Quintessence Yachts, blir en 37 fots öppen båt. Linjespelet och inredningen bär starka kännetecken från sportbilsverksamheten.

AM37 bör bli ett självklart val till alla som gillar klassiker som AM DB9 och andra skönheter. Båten får högsta teknik i konstruktionen med bland annat kolfiberskrov och läckra läderpaneler i inredningen.

För den som vill ha något snabbare kommer även en speciell sportmodell: AM37S som är god för 52 knop. Standardbåten gör ”bara” 44 knop.

Vid ett exklusivt arrangemang 13 april kommer Quintessence Yachts att hålla den globala förhandsvisningen av AM37, en motorbåt som skapats för att fånga prestanda, hantering, komfort och stil synonymt med Aston Martin.

AM37 är resultatet av många års forskning och utveckling och ska utmana övriga delar av marinbranschen. Kärnan i AM37 sägs vara stil och elegans, kombinerat med ”en perfekt balans mellan design och konstruktion, prestanda och komfort, lyx och funktionalitet”. Om företaget lyckas lika väl som med sina berömda bil finns det all anledning att förvänta sig något alldeles extra.

– En vacker, enkel form är avgörande för en produkts framgång. Men den måste också ha drama, som åstadkoms med design, proportioner och genom valet av spännande material. Den viktigaste egenskapen för Aston Martin är formspråket och vi har överfört detta till AM37. Den nya motorbåten representerar en idealisk kombination av lyxiga och tekniskt material, genererar en kraftfull men ändå diskret färdig produkt, säger Aston Martins vd Marek Reichman.

Ungefär samma sak säger Quintessence Yachts koncernchef Mariella Mengozzi:

– På Quintessence Yachts översätter vi design i funktionalitet och teknik för att förbättra kundupplevelsen. Vi är stolta att presentera delar av AM37 på Milan Design Week, en båt som representerar ett helt nytt koncept för hela båtvärlden.

Info: www.quintessenceyachts.com