13 april, 2016

Red Bull Youth America’s Cup 2016-2017

Är du en lagspelare, fysiskt stark, målmedveten och mellan 19 och 24 år? Då kan du vara rät person för Red Bull Youth America’s Cup 2016-2017.

Tävlingen hålls i juni 2017 i samband med 35th America’s Cup på Bermuda. Träningen inför tävlingen kommer att ge dig möjlighet att utvecklas som seglare och få unik förståelse för foiling. Båtarna som seglas under regattan är AC45Foiler, samma båtar som nu seglas i Louis Vuitton America’s Cup World Series.

 

Den som söker är en blandning av seglare med omfattande teknisk kunskap om hög hastighet, foiling och katamaransegling, tillsammans med unga idrottare som vill utveckla sin fysiska styrka och tror att de har vad som krävs för driva båten framåt.

 

Seglarna kommer inte att kompenseras finansiellt för sin tid ombord. Omkostnader såsom resor, kost och logi betalas dock av teamet men ingen lön utgår. Däremot kommer deltagarna att få en unik erfarenhet på sitt CV och möjligheten att ta ett enormt steg i sin seglingskarriär. Flera seglare som seglade Red Bull Youth America’s Cup 2013 har gått vidare och är idag skeppare och seglare ombord besättningar i America’s Cup.

 

Uttagningarna kommer att ske under våren och sommaren 2016 och det uttagna laget kommer att träna tillsammans i olika båtar på olika platser. Mentorer till laget kommer att vara några av seglarna i Artemis Racing’s America’s Cup team, bland andra OS-guld medaljör 2012 Fredrik Lööf.

 

Båten kommer att segla för KSSS med en besättning på sex personer. Från Sverige och KSSS kommer satsningen att ledas av Björn Johansson med uttagning, träning, coaching och samordning.

 

Anmäl ditt intresse genom att skicka ditt CV med personligt brev, senast 15 maj 2016 till: swedishyouth@artemisracing.com  Observera att den kompletta ansökan skall vara på engelska. Både CV och personligt brev. Vänligen inkludera:

 

·         Ålder (Född 1993-1998)

·         Vikt

·         Längd

·         Medlemskap i landslag

·         Seglingsmeriter

·         Andra sportsliga meriter

·         Utbildning

·         Arbetserfarenhet

·         Referenser (Både inom och utanför den idrott du utövar)

 

I ditt personliga brev bör du specificera vad som gör dig till en besättningsmedlem ombord på den svenska båten i Red Bull Youth America’s Cup 2017. Varför är din bakgrund unik och hur kan du bidra till ett vinnande resultat på Bermuda?

 

För mer information om tävlingen besök: https://www.americascup.com/en/red-bull-youth-ac.html

 

Bild från Youth America´s Cup 2013. Foto: ACEA/GILLES MARTIN-RA.