13 april, 2016

Volvo Ocean Race till Hongkong

Hongkong, en av världens mest prestigefyllda seglingsdestinationer, kommer att bli värd för Volvo Ocean Race för första gången i februari 2018 under den 13:e upplagan av världsomseglingen.

Vid en presskonferens på onsdagen meddelade Volvo Ocean Race arrangörer ett unikt samarbete med Hongkong Seglarförbund för att få seglingen till Hongkongs Victoria Harbour. Det kommer att bli det i särklass största seglingsevenemanget någonsin i Hongkong.

Världens främsta havskappsegling kommer att förvandla den gamla flygplatsen i Kai Tak till ett centrum för segling. Invånarna i Hongkong får möjlighet att se alla former av racing under några intensiva dagar, där Volvo Ocean Race står i centrum.

Ett in-port race kommer också att hållas i hamnen innan båtarna lämnar för nästa etapp.

– Detta kommer att gå till historien som en milstolpe för Hongkongs segling. Det kommer att ge en stark plattform för oss att engagera fler Hongkongbor i seglingssporten, säger Anthony Day, Hongkong Sailing Federation.

Antonio Bolaños Lopez, tf VD för Volvo Ocean Race:

– Jag är glad att tävlingen för första gången besöker en av de vackraste hamnarna i världen. Vi är glada över att välkomna Hongkong till Volvo Ocean Race-familjen och vet att vi kommer att ha en mellanlandning som blir en av höjdpunkterna i 2017–18 upplaga.

– Jag skulle vilja ägna särskild hyllning till Hongkongs Seglarförbund och Hongkongs myndigheter för att vi kan genomföra våra drömmar.

Hongkong är en av totalt nio hamnar som är klara för Volvo Ocean Race 2017-18: Alicante, Auckland, Kapstaden, Cardiff, Newport, Rhode Island, Lissabon, Göteborg och Haag.