15 april, 2016

Modern ”vagabond” på 42 fot från Keizer Yachts

I sommar ska Keizer Yachts introducera en ny båt på 42 fot. Konceptet uppfanns av Siep Keizer medan designen är av Vripack / Keizer Yachts. Båten kommer att byggas enligt egna specifikationer på Bavaria Yachtbau i Tyskland.

Hittills är fyra båtar sålda av den nya modellen, som lanseras senare i år.

— Vårt mål var att utveckla en modern och snabb öppen båt med stora innerutrymmen och stort värde för pengarna, säger Siep Keizer.

Efter en karriär inom mäkleri med yachter såg jag möjligheterna för en vacker båt på cirka 13 meter med en helt öppen cockpit och en rymlig inredning var stora. Under utvecklingen av Keizer 42 tog vi en ordentlig titt på behoven hos dagens båtentusiaster.

En ny båt som Keizer 42 ska imponera på vattnet genom sin fina linjer. Samtidigt måste funktionalitet stå I centrum.

Mycket uppmärksamhet har därför ägnats åt interiören, som utvecklades med “hotelldesign”. Här finns generös takhöjd och sovplatser för fyra personer med ett badrum med toalett och dusch.

Keizer Yachts är baserat i Dronten och grundades av Jos Brehler och Siep Keizer. Den nya holländska bolaget säljer Keizer 42 genom ett nätverk av återförsäljare. För närvarande har fem återförsäljare och två servicepunkter utsetts i Europa.  Ambitionen är att utvidga detta återförsäljarnät snabbt.

Jos Brehler är en erfaren entreprenör.

— Vi startade det här företaget med en stark passion för vattensporter. Vi har gjort valet från början att lämna över försäljning och produktion till specialister. Vid utformningen och teknik I båten sökte vi samarbete med specialiserade företag som Vripack i Sneek. De har bidragit till vårt mål att utveckla en vacker båt med utmärkta sjöegenskaper, optimal ergonomi och en mycket praktisk inredning med massor av volym.

Keizer 42 är en öppen och snabb cruisingbåt med klassisk design. Skrov och däck är byggda i plats med vakuuminjicering. Standardbåten är utrustad med dubbla Volvo Penta eller MerCruiser motorer. Som tillval erbjuds Volvo Penta D6 400 motorer, vilket ger en toppfart på ca 40 knop.

 

http://www.keizeryachts.com