18 april, 2016

Push-to-talk när Lillehammer Sikkerhet väljer ny kommunikationslösning

En skalbar kommunikationslösning speciellt anpassad för säkerhetsbranschen, utan begränsningar vad gäller täckning, antalet kanaler eller användare, skall säkerställa den interna kommunikationen och personlarm för anställda. Så ser samarbetet ut mellan norska säkerhetsföretaget Lillehammer Safety AS och svenska GroupTalk, leverantör av kommunikationslösningar för professionella organisationer.

 

Grouptalk kommer att leverera sin marknadsledande push-to-talk-lösning (radiokommunikation) direkt via vakternas smartphone, surfplatta eller PC/Mac. Antalet användare, sambandskanaler och access, styrs enkelt av användaren.

Leveransen till Lillehammer Security AS inkluderar även push-to-talk-tillbehör som akustiska headset och Bluetooth-baserade PTT-knappar.

 

All personal kommer att kunna kommunicera med sina kollegor genom ett enda tryck på PTT-knappen, på ett enkelt, användarvänligt och säkert sätt. GroupTalks molnbaserade kommunikationslösning kommer också att ersätta gamla radiolösningar.

 

– Vi är glada över att kunna leverera en kostnadseffektiv lösning för både push-to-talk och personlarm till Lillehammer Security AS. Säkerhetsbranschen är vårt huvudfokus, en industri som har mycket att vinna på att använda PTT-lösningar, baserade på standard-smartphones, säger Magnus Hedberg VD för Grouptalk AB.

 

Liksom många säkerhetsföretag utför Lillehammer Security AS en mängd olika uppgifter, med säsongsvariationer och stora arbetstoppar vid helger och andra stora händelser, då antalet vakter på pass varierar. En lösning som hanterar detta utan stora kostnader, som traditionella radiolösningar, har varit viktigt i valet av en ny leverantör för Lillehammer Sikkerhet.

 

– GroupTalks push-to-talk-lösning passar vår affärsmodell perfekt. Tjänsten är lätt att använda i tjänst och kan lätt skalas upp eller beroende på nivå av aktivitet. Tjänsten är dessutom mycket enkel att använda, och ger oss en skalbar kommunikationslösning, utan de begränsningar som man vanligtvis stöter på med traditionella radiolösningar när det gäller täckning, antal kanaler och variation i antalet användare, säger VD Per-Arne Finstad i Lillehammer Security AS