15 april, 2016

Nu kan alla hamnar bli gästhamn

Små hamnar. Båtklubbar. Privata bojar. Alla kan hyra ut gästplatser med en nylanserad delningstjänst från Mooringo. Du som hyr ut behöver inte lyfta ett finger. Allt sköts automatiskt via internet. Gästen hittar och bokar plats med sin mobil.

GKSS2

Sommar. Fint väder. Båtplatser som gapar tomma när klubbens medlemmar drar till sjöss. Det här vill Robert Mertens råda bot på med en delningstjänst från sitt företag Mooringo:

– Tanken är att klubbar och privatpersoner ska kunna hyra ut tomma båtplatser som gästplatser. På så sätt får vi sjöfolk fler gästplatser att dela på. Dessutom stärks kassan hos den som hyr ut. Tjänsten är enkel att prova och det kostar inget. Det är bara att registrera sig på Mooringos hemsida.

Den nya tjänsten är webbaserad. Du som sköter klubbens gästplatser kan göra det från vardagsrummet, såväl som från utlandssemestern. Vill du ha ännu mindre att göra låter du medlemmarna ledigställa sina platser på egen hand via mobilen. Samma väg som gästerna hittar och bokar din gästplats på.

Du och klubben behåller kontrollen över uthyrningen via ett webbaserat verktyg. Där ser du vad som är ledigt, bokat, av vem, hur lång tid, kontaktuppgifter, historik och en mängd annan statistik. Du väljer också om du vill hyra ut alla eller endast vissa utvalda platser via tjänsten.

– Systemet med flaggorna var bra, säger Robert. Men det krävde att den som sökte gästhamn var på plats för att se dem. Alternativet är förstås att ringa runt till hamnar och boka. Fast det stjäl tid från semestern. Med Mooringo räcker det med att uthyrare såväl som gäst når internet.

Med Mooringo försvinner även hanteringen av kontanter och kort. Hyran förs över till exempelvis klubbens konto efter att gästen har bokat båtplatsen i sin mobil. Priset för tjänsten är några få procent av hyresintäkten.

www.mooringo.com