15 april, 2016

Nytt samarbete med förstklassiga segelbåtar

Norberg Yachting AB och nystartade Atura Yachting AB ska göra Stockholm skärgård ännu mer intressant för seglingsevent och högkvalitativa konferensarrangemang.

– Att använda segling för att bygga laget är helt enkelt oslagbart, säger Pelle Norberg, VD på Norberg Yachting och Mats Nilsson, VD på Atura Yachting.

– Vi har i över 15 år arbetat med både extrema 60-fotstrimaraner, Volvo Ocean Race-båtar och lyxiga performance-cruisers och jag anser att eventseglingen i Stockholms skärgård i många avseenden helt världsunik. Vi säljer vår befintliga 45-fotare, en Dufour 45 E Performance, till Atura Yachting AB och inleder ett samarbete med dem. Vi har själva köpt in en ny 52-fotare, en ICE Yachts 52. Dessa två båtar kommer att bli oslagbara parhästar för de kunder som verkligen vill ha det lilla extra. Kappseglingsegenskaper på utsidan i kombination med interiör lyx och maximal komfort, säger Pelle.

– Jag kommer successivt under 2016 att satsa mer och mer på seglingen. Blir självklart kvar i fastighetsbranschen tillsammans med min kompanjon Thomas Schelin men nu ska Atura Yachting bli ett nytt framgångsrikt affärsområde i vår verksamhet och då krävs fokus från min sida, säger Mats Nilsson.

– Det ska bli enormt spännande att nu också faktiskt leva drömmen om att arbeta med segling och korsbefrukta detta med våra övriga affärer. Längre fram hägrar en världsomsegling, vi får se om det blir med eller utan gäster, avslutar Mats med ett leende.

Båda båtarna, Skidbladner och Skidbladner II, kommer att ha sin hemmahamn i Nacka Strands marina så närheten att segla mitt inne i Stockholm, alternativt snabbt komma ut i skärgården, är optimalt bra.

http://www.norbergyachting.com