20 april, 2016

Världspremiär för ny Bavaria 46 fots katamaran

Bavaria har haft premiär för sin senaste katamaran – Nautitech 46 OPEN. Båten är ett större alternativ till Nautitech 40 OPEN och premiärvisades vid båtmässan i La Grand Motte (13–17 april).

Nautitech 46 OPEN har utformats för människor som älskar att segla på havet, oavsett om det är bara för ett par dagar eller en längre resa. Fördelen med en stor katamaran är att man kan ligga för ankar i skyddade vikar eller segla snabbt utan att göra avkall på komfort eller lyx.

Den nya katamaranen tillverkas i Rochefort vid den franska Atlantkusten. Hon bär med sig över 30 års erfarenhet av cruisingkatamaraner och mycket expertis inom inredning och träarbeten. Nautitech 46 OPEN har designats av Marc Lombard, en av Frankrikes mest framgångsrika båtdesigners. Typiskt för hans konstruktioner är goda seglingsegenskaper och fina skrov med goda sjöegenskaper.

Både sittbrunnen och salongen är väl tilltagna. Ombord finns olika alternativ med tre till fyra hytter beroende på version. I trekabinen versionen har ägaren en egen kabin med sovrum, arbetsyta, dusch och badrum samt gott om förvaringsutrymme.

 

Tekniska fakta

Längd: 13,71 m

Bredd: 7,54 m

Djup: 1,45 m

Vikt: 10 800 kg

Motor: 2×40 hk Volvo Penta dieselmotor, segelbåtsdrev

Bränsle: 2×300 liter

Vatten: 2×300 liter

Hytter, standard: 3–4

Bäddar, standard: 8–12

Storsegel, standard: 74 m2

Självslående fock: 38 m2

Hytter: 3/4

Kojer: 6/12

Info: www.bavariasverige.se