29 april, 2016

Seglare ny vd för Najad AB

Jörgen Ottosson tar över VD-posten efter Stefan Berne på Najad AB, ett av världens ledande segelbåtsvarv med över 2 000 båtar producerade sedan starten år 1971, med inriktning på segelbåtar i segmentet 40–60 fot för en internationell marknad.

Jörgen Ottosson Najad IMG_8222

Jörgen Ottosson, maskiningenjör från KTH i Stockholm, har under de senaste 15 åren arbetat internationellt inom områdena företagsledning, tillverkning och marknad, senast kommer han från rollen som verkställande direktör på Brammer Group Sweden.

– Det känns både roligt och spännande att få leda Najad med dess fantastiska historik in i framtiden, säger Jörgen Ottosson.

– Inte minst med tanke på att vi har en stark och långsiktig ägare i kombination med en professionell styrelse. Jag ser verkligen fram emot att förvalta Najads stolta tradition med ett av båtvärldens starkaste varumärken, säger Jörgen.

Najad har idag en finansiellt stark ägare i form av Håkan Eksandh med bolaget Hexiron AB i ryggen. Liksom Jörgen Ottosson har Håkan erfarenhet och stort engagemang för segling.

– Det känns mycket bra med denna lösning, säger Håkan Eksandh. Jag och styrelsen har sökt en person som har erfarenhet av att bygga upp och utveckla företag. Det kommer att krävas nya affärsmodeller för att möta efterfrågan på ett bekvämt båtägande i framtiden. Jag är övertygad om att Najad kommer att lyckas med detta tack vare att Jörgen nu går in som VD.

Najad har utvecklats mycket under de senaste två åren och bland annat formulerat en ny varumärkesplattform. Nu fortsätter arbetet med att se över service- och tjänsteutbudet samt modellprogrammet för båtarna.

www.najad.com