7 maj, 2016

Marinmuseum deltar i Konstrunda

De har prytt gunrum, kajutor och mässar. Deras uppgift har varit att öka trivseln ombord. Inte sällan var de målade av lokala konstnärer. Vi talar om de konstverk som visas upp för allmänheten nu till helgen när Marinmuseum, som är en del av statens maritima museer, öppnar sitt föremålsmagasin i Nättraby.

yvlvloerlp4er76y6lxd

För sjöofficerarna blev fartygen som ett andra hem. Under första halvan av 1900-talet smyckades många fartyg interiört för att skapa trivsel och en mer ombonad känsla ombord. På Konstrundan skapas ett unikt tillfälle för besökarna att se ett urval av den konst som smyckat Marinens fartyg interiört.

”Vi kommer att ställa ut konst som vi vanligtvis inte visar upp. Att medverka på Konstrundan ser vi som en chans att bidra till att lyfta kulturen i Blekinge och samverka med andra aktörer i regionen”, säger Louise Carlberg, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Läs mer om vårt öppna magasin på hemsidan:

http://www.marinmuseum.se/sv/Samlingar/Foremal/Oppet-magasin/Marinmuseum-pa-konstrundan/

Under Konstrundan i Blekinge 2016 håller Marinmuseum öppet i ett av deras stora föremålsmagasin. Magasinet ligger i Nättraby Bruk.

Lördag 7 maj, kl. 10:00-17:00

Söndag 8 maj, kl. 10:00-17:00

Fri entré.