10 maj, 2016

Hållbara Hav Briggen Tre Kronor i Karlshamn 11-14 maj

Hållbara Hav och den vackra briggen Tre Kronor af Stockholm gästar Karlshamn 11-14 maj. Välkommen ombord och ta del av den nya miljöutställningen om Östersjön ”Ett hav av möjligheter” samt se Tre Kronor under öppet skepp.

Briggen Tre Kronor 2016

Pressmeddelande:

Är du nyfiken på vad som göms under ytan i hamnen? Se vad Sydkustens sportdykarklubb får upp under skräpdykningen intill Tre Kronor. På kaj visas miljöutställningen “Etta med kök” i samarbete med Länsförsäkringar Blekinge.

PROGRAM

11 MAJ
13.00 ANKOMST KARLSHAMN
Välkommen att se Hållbara Hav och briggen Tre Kronor anlöpa piren i innerhamnen

16.00-18.00 ÖPPET SKEPP/MILJÖUTSTÄLLNINGAR
Välkommen under “Öppet skepp” på briggen Tre Kronor. Se miljöutställningen “Ett hav av möjligheter” ombord samt miljöutställningen “Etta med kök” på kaj.
12 MAJ
09.00-12.00 SKOLKLASSER GUIDAS I MILJÖUTSTÄLLNINGAR OCH OMBORD PÅ TRE KRONOR

14.00-19.00 ÖPPET SKEPP/MILJÖUTSTÄLLNINGAR
Välkommen under “Öppet skepp” på briggen Tre Kronor. Se miljöutställningen “Ett hav av möjligheter” ombord samt miljöutställningen “Etta med kök” på kaj.
13 MAJ
09.00-12.00 SKOLKLASSER GUIDAS I MILJÖUTSTÄLLNINGAR OCH OMBORD PÅ TRE KRONOR

13.00-15.30 ÖPPET SKEPP/MILJÖUTSTÄLLNINGAR
Välkommen under “Öppet skepp” på briggen Tre Kronor. Se miljöutställningen “Ett hav av möjligheter” ombord samt miljöutställningen “Etta med kök” på kaj.

15.30-16.30 SKRÄPDYK
Kom och se vad som göms under ytan! I samarbete med Sydkustens sportdykarklubb Karlshamn (SSDK) genomförs skräpdykning intill Tre Kronor.

17.00-21.00 KVÄLLSKRYSSNING
Segla för Östersjön! Passa på att segla med briggen Tre Kronor och stöd samtidigt arbetet för Östersjön. Alla som vill är välkomna att delta i seglingen. Besättningen visar och instruerar så att alla kan vara med.
Pris 850 kr. Varmrätt och kaffe ingår.
14 MAJ
09.00 LÅNGSEGLING KARLSHAMN – KALMAR
Följ med på långsegling! Under ett dygn får du vara med och segla Tre Kronor af Stockholm över öppet hav tillsammans med besättningen. Om du vill får du vara med och delta i vaktgång och arbetet med att segla Tre Kronor. Besättningen visar och förklarar så att alla kan vara med. Ankomst Kalmar den 15 maj kl.09.00.
Pris 2 495 kr. Samtliga måltider ingår.

SEGLA MED TRE KRONOR
Segla med och upplev hur det är att segla ett äkta segelfartyg på samma sätt som man gjorde vid mitten av 1800-talet! Under seglingen får alla som vill vara med och prova på. Man behöver inte kunna något om segling utan besättningen berättar och instruerar så att alla kan vara med. Vi har en utmärkt skeppskock samt KRAV-certifierad restaurang ombord. BOKNING; https://briggentrekronor.rezdy.com/ eller köp biljett ombord under öppet skepp.

MILJÖUTSTÄLLNINGAR
“Ett hav av möjligheter”: Tema är Östersjön, dess uppbyggnad, förutsättningar samt varför Östersjöns miljö är så känslig. Här visas hur salt vatten möter sött, djurarter samt förklaringen till döda havsbottnar. Plats: Utställningen visas i Tre Kronors salong. Fri entré.

“Etta med kök”: Utställningen är framtagen i samarbete med forskare vid Stockholms universitet och är utformad som en ”Etta med kök” där du finner information om plaster, kemikalier och läkemedel i produkter i våra hem, vilka som är skadliga och hur vi kan undvika eller hitta alternativ till dessa. Syftet är att på ett enkelt sätt hjälpa den enskilda individen och att i förlängningen rädda Östersjön. Utställningen visas i samarbete med Länsförsäkringar Blekinge. Plats: på kajen vid Tre Kronor. Fri entré.

ÖPPET SKEPP
Under besöket i Karlshamn bjuder Tre Kronor af Stockholm in till “Öppet Skepp” med visningar av skeppet. Besättningen finns på plats, visar och berättar om fartyget samt om våra seglingar och arbetet för Östersjön.
Fri entré.

För mer information:
Christina Thimrén Andrews, projektledare, Hållbara Hav, christina.thimren-andrews@briggentrekronor.se, 070-818 82 38.
Sture Haglund, ansv. företagsnätverket, Hållbara Hav, sture.haglund@briggentrekronor.se, 070 422 78 19.

www.hallbarahav.nu
www.briggentrekronor.se