16 maj, 2016

Sommarklassikern ”Börja fiska” drar igång

Måndag 16 maj går startskottet för det mångåriga succéprojektet Börja fiska. I sportfiskebutiker runtom i landet kan tusentals barn låna en fiskeutrustning för sommarlovets fiskeäventyr. Tillsammans med fiskeutrustningen medföljer mycket annat som hjälper en ung fiskare att lyckas – exempelvis en Fiskehandbok och ett fiskekort för mer än 500 vatten.

Markoolio Börja fiska

Bakom satsningen står Abu Garcia, Sportfiskarna, Sveaskog och sportfiskebutiker från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Börja fiska och dess föregångare har försett uppemot 65 000 barn med fiskeutrustning under somrarna sedan 2006. Startpaketet med fiskespö och fisketips ger fiskesugna barn och ungdomar en flygande start på sommarlovet.

– Om man börjar fiska är risken stor att man är fast för resten av livet, det är belagt genom olika undersökningar. På köpet riskerar man även att bli miljömedveten och få i sig stora doser aktivt friluftsliv, varnar Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson med glimten i ögat.

Varje år fiskar två miljoner svenskar, varav många är barn. Det gör fiske till en av Sveriges absolut mest populära fritidssysselsättningar. Men tidigare studier visar att ännu fler unga vill komma ut i naturen och prova på fiske om de får möjlighet. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia som är drivande i projektet vill få fler barn och ungdomar att komma ut och fiska.

– Vårt syfte med den här mångåriga satsningen är att barn och unga ska kunna börja fiska utan att det kostar skjortan. Fiske är en fantastisk aktivitet för hela familjen där man gemensamt kan komma ut och njuta av naturen och kanske även ha lyckan att fånga sin egen middag, säger företagets försäljningschef Olle Lidesjö.

Sommaren och dess fantastiska möjligheter för fiske närmar sig med stormsteg. Ta turen till en sportfiskebutik redan i veckan och fixa rätt grejor för en härlig fiskesommar!

Under hela sommaren fram till den 15 augusti erbjuds barn och ungdomar upp till 16 år:

Lån av ett Abu Garcia haspelset eller inkapslat set

Ett gratis medlemskap i Sportfiskarna

Svedeas olycksfallsförsäkring ingår när du registrerat ditt medlemskap

32-sidig fiskehandbok

Börja fiskas fiskemagasin

Fiskekortet Börja fiska.

För att få detta paket behövs bara 200 kr i deposition och ett undertecknat låneavtal tillsammans med målsman. Exakt datum för när projektet drar igång kan variera över landet, men på de flesta orter startar utlåningen kring 15 maj.

En lista över alla butiker som erbjuder Börja fiska finns på:

www.sportfiskarna.se/borjafiska