27 maj, 2016

​Isbrytarkafé, ångmaskiner och veteranbåtar på Galärvarvet

Den 27-29 maj är det säsongspremiär för Sjöhistoriska museets museifartyg och båtsamling på Galärvarvet. Välkommen ombord på fyrskeppet Finngrundet (1903) och ångfartyget Sankt Erik – Sveriges första havsisbrytare (1915)!

b96y9bgs6ypnfx7rmfp2

Under premiärhelgen bjuder museet på en unik möjlighet att se och höra den stora ångmaskinen, samtida med Titanics, i drift. På Sankt Eriks akterdäck öppnar dessutom kaféet med fantastisk vy över Stockholm. Följ med på visningar och lär dig knopar.

I Båthall 2 visas delar av Sjöhistoriskas stora samling av originalbåtar – från allmogebåtar och segelkanoter till klassiska segelbåtar, udda motorbåtar och kungliga slupar som Vasaorden.
Museifartygen har öppet 11-18 och Båthall 2 12-17.

Fri entré för alla!

Info: www.sjohistoriska.se