23 juni, 2016

Windy förändrar försäljningskanalen i Sverige

Windy motorbåtar förändrar försäljningskanalen i Sverige genom att själva ta över försäljningen mot slutkonsument. Samarbetet med INA Marin i Stockholm avslutas och Windy Scandinavia Marina AB sätter upp ett eget försäljningskontor i Stockholm. Sedan tidigare har återförsäljaren Gillholms Marina på Västkusten sagts upp.

Windy har genomfört stora förändringar de senaste åren genom att flytta huvudkontoret från Arendal, Norge till Västervik i Sverige samt flytta all produktion från Norge till Sverige och Polen. I och med att fabrik och huvudkontor ligger i Västervik kan försäljning och marknadsföring ske kostnadseffektivare genom knyta försäljningen närmare produktionen samt i eget Showroom visa producerade båtar.

För att leda försäljningen i Sverige har Windy Scandinavia Marina AB rekryterat Mattias Kolm. Mattias har mångårig erfarenhet av försäljning av båtar och har tidigare utgjort en viktig del i försäljningen av Windy-båtar i Sverige genom sitt jobb på INA Marin. Mattias kommer sköta all försäljning i Sverige från kontoret i Stockholm.

– Vi ser en möjlighet att förstärka vår närvaro på den svenska marknaden och öka lönsamheten. Vi är väldigt glada att få Mattias ombord som har en gedigen erfarenhet och kunskap. Det kommer stärka oss ordentligt, säger Carl Fornander, COO och General Manager för Windy Scandinavia Marina AB.

– INA Marina har skött försäljning och hantering av varumärket Windy mycket professionellt genom åren men med de förändringar som Windy gjort de senaste åren samt rådande marknadsförutsättningar anser vi att detta är rätt väg att gå, fortsätter Carl.

INA marin har fram till nu skött försäljningen av Windy-båtar på östkusten. Samarbete med Gillholms Marina på västkusten avslutades förra året.

Info: www.windyboats.com