8 juli, 2016

Brandspot får nytt prestigeuppdrag för Volvo Ocean Race i Göteborg 2018

Brandspot AB har för andra gången i rad fått uppdraget att, i nära samarbete med Göteborg & Co, delta i genomförandet av ett etappstopp för Volvo Ocean Race i Göteborg. Sveriges ledande eventmanagementbolag inom seglingssport ser fram emot att få bygga vidare på framgången från målgången i Göteborg 2015. För tävlingen 2017-2018 kommer staden att vara värd för ett hamnstopp, vilket ger goda möjligheter att skapa ett fantastiskt evenemang i Göteborg.

I mitten av juni 2018 kommer Volvo Ocean Race till Göteborg för ett sista hamnstopp innan den trettonde upplagan av tävlingen avslutas med målgång i Haag. Volvo Ocean Race 2017-2018 startar i Alicante, Spanien under hösten 2017 och kommer att vara historiens längsta tävling med totalt 45 000 sjömil till havs.
– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att få förtroendet igen att genomföra detta prestigefulla uppdrag. Tillsammans med staden och lokala partners kommer vi att kraftsamla för att hamnstoppet i Göteborg skall bli en oförglömlig upplevelse både på land och till sjöss, säger Brandspots VD Jan Torstenson.

Uppdraget har tilldelats Brandspot efter en offentlig upphandling från Göteborg & Co. Inom företaget finns det stor erfarenhet av att arrangera seglingsevenemang. Det är tredje Volvo Ocean Race-upplagan i rad där Brandspots medarbetare kommer delta i att genomföra etappstoppen i Sverige. 2015 fick Brandspot dessutom äran att arrangera America’s Cup World Series i Göteborg. Under de senaste 10 åren har företaget ansvarat för Sveriges största årliga seglingsevenemang Match Cup Sweden på Marstrand.
– Göteborgs värdskap för Volvo Ocean Race är en möjlighet för staden att etablera en långsiktig plattform för ett av de största stadsutvecklingsprojekten på väldigt länge, och för att lansera hållbara och smarta lösningar i staden inför 400-årsjubileet 2021, säger Camilla Nyman VD i Göteborg & Co. Brandspot kommer nu att arbeta vidare tillsammans med oss, för att skapa de rätta förutsättningarna inför hamnstoppet i Göteborg 2018.

Volvo Ocean Race 2017-18 startar i Alicante, Spanien under hösten 2017 och därefter besöker tävlingen Lissabon (Portugal), Kapstaden (Sydafrika), Hong Kong/Guangzhou, Auckland (Nya Zeeland), Itajaí (Brasilien), Newport (USA), Cardiff (UK), Göteborg och slutligen målgång I Haag (Holland).

Foto: Målgången av Volvo Ocean Race i Göteborg 2015. Foto: Volvo Ocean Race