8 juli, 2016

Svensklag skrällde mot världsmästaren i Match Cup Sweden

Favorittippade Taylor Canfield blev en för tuff match för Hans Wallén som nu är utslagen ur VM-finalen i matchracing på Marstrand. Göteborgaren Fredrik Aurell i Chris Steeles (NZL) besättning har nått semifinal efter en övertygande seger mot Ian Williams.

Kvartsfinalerna öppnade med en rejäl skräll där Chris Steele slog ut den regerande världsmästaren Ian Williams i tre raka matcher. Britten såg ut att gå mot en reducering i den tredje matchen men Steele, som imponerade med smart taktik och kylig hantering av sin M32:a, lyckades gå om vid den sista rundningen.
– Vi låg efter men lyckades hålla uppe farten och sedan tog vi chansen att utmana när vi kom tillräckligt nära, säger 23-åringen Chris Steele.
– Nu har vi visat att allt kan hända och det känns härligt inför semifinalen. Många trodde att det skulle sluta 3-0 åt andra hållet men vi ville inte känna oss besegrade innan matchen började. Pressen låg på Williams.

Med i Steeles lag 36 Below Racing finns en svensk seglare, 40-åringen Fredrik Aurell från Göteborg. Han vann Match Cup Sweden med Mattias Rahm 2008 och Björn Hansen 2015.
– Det känns underbart att nå semifinal, säger Fredrik Aurell. Många ser oss som underdogs men vi har känt på oss länge att vi kan gå långt i den här tävlingen. Vi har riktigt bra stämning ombord, känner oss väldigt starka och snabba.
– Det är en härlig känsla att ha chansen att vinna VM-gul och jag hoppas vi har publiken med oss. Jag har seglat Match Cup Sweden med många olika lag och vunnit två gånger. Men jag är inte den enda svensken. Dan Morris i vårt lag i vårt lag är från Minnesota men trefjärdedels svensk.

För skepparen Hans Wallén sa det stopp i kvartsfinalen mot favorittippade skepparen Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna. Canfield hade ett övertag i samtliga matcher, fick mer fart ut ur båten och vann med 3-0.
– Det känns lite tomt men vi mötte en riktigt bra motståndare, säger Hans Wallén. Canfield är rankad etta i världen och har vunnit de senaste två tävlingarna i VM-serien. Vi försökte med de vapen vi hade men de var snabbare helt enkelt.

Under eftermiddagen seglas de sista kvartsfinalerna och därefter inleds semifinalerna. Finalen seglas imorgon lördag.

Tävlingen direktsänds på www.matchcupsweden.com varje dag klockan 14.00 – 17.00.
Resultat – kvartsfinaler dag 5 – Match Cup Sweden 2016:

Hitta fullständiga resultat här – www.matchcupsweden.com/competition/
Hans Wallén, Wallén Racing (SWE) – Taylor Canfield, US One (USV) 3-0
Chris Steele, 36 Below Racing (NZL) – Ian Williams, Team GAC Pindar, (GBR) 3-0
Phil Robertson, Phil Robertson Racing (NZL) – Yann Guichard, Spindrift Racing (FRA)
Matt Jerwood, Redline Racing (AUS – Iker Martinez, Team Espāna (ESP)