2 augusti, 2016

Snart dags för Lysekil Women’s Match

Måndagen 8 augusti drar Lysekil Women’s Match igång. I startfältet finns tio av världens främsta kvinnliga matchracingskeppare. Bland deltagarna finns femfaldiga Lysekilsmästarinnan och världsettan Camilla
Ulrikkeholm Klinkby, världstvåan Anna Östling och fjolårets vinnare av WIM
Series, amerikanskan Stephanie Roble, liksom danska världsmästarinnan Lotte
Meldgaard.


Besättningarna i Lysekil Women’s Match seglar i avancerade danska DS-båtar som är speciellt anpassade för matchracingens intensiva dueller och täta manövrer. Med 11 m längd och en vikt på fyra ton kräver de en besättning på sex vältränade och mycket samspelta tjejer för att tämjas.
Båtarna är inte besättningarnas egna, utan tillhandahålls av arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar. De ska vara exakt likvärdiga, men kommer ändå att lottas ut på morgonen varje tävlingsdag. Allt för att säkerställa så rättvisa villkor som möjligt.

Info: www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch11
www.instagram.com/lwmlysekil

 

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 250 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar.
Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 8–13 augusti 2016 av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.
Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2016 i Finland, Sverige, USA, Korea och finalen på Amerikanska Jungfruöarna. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.