23 augusti, 2016

Snabb och slank 60-fotare från Princess

Engelska Princess Yachts fortsätter att producera nya och allt mer lyxiga motorbåtar. Den senaste nyheten är nya S60, som är en typisk båt för varvets linje S Class. Trots stora utrymmen och ett elegant yttre har hon prestanda för farter upp till närmare 40 knop.

Princess har en delvis egen skrovkonstruktion med ”optimerade skrov”, om ger den nya 60-fotren prestanda upp till 38 knop toppfart. Minst lika viktigt är dock de stora innerutrymmena i båten. När hon ligger vid kaj eller för ankar finns det gott om plats för olika typer av aktiviteter, vattensport och solbad. I aktern finns rejäla utrymmen föra att förvara vattenskoter med mera.

På huvuddäck finns stora sociala ytor och ett pentry med öppen planlösning. En skjutdörr gör att utrymmena kan anpassas efter behov och leder även upp till förarplatsen. Under däck finns plats för sex gäster i tre stora kabiner med bad, varav en stor ägarkabin och två gästkabiner.

Enligt Princess har varvet höjt nivån för lyx och kvalitet i detaljerna ännu en nivå i både design och utförande i nya S60. I båten används moderna konstruktionsmetoder med glas och andra material om ger en lyxig enhet.

Nya S60 har inspirerats av den framgångsrika modellen S65. Båten får sin premiär på London Boat Show i januari 2017.

 

Tekniska fakta:

Längd:         19,17 m

Bredd:         4,87 m

Djup:           1,5 m

Vikt:             30,5 ton

Bränsle:      3 200 liter

Vatten:        603 liter

Hålltank:      250 liter

Motorer alternativ:

Caterpillar 12.9 (2 x 1000 hk). Toppfart 35 knop.

MAN V8 1200 (2 x 1200 hk). Toppfart 38 knop.