5 september, 2016

Ny Princess 62 till våren 2017

En helt ny Princess 62 får sin premiär våren 2017. Det engelska båtföretaget utökar därmed sin serie med stora flybridgebåtar med en het nyhet.

Den nya båten får allt det senaste av nyheter från moderna produktionsmetoder och design. Det innebär vakuuminjicering i alla plastarbeten, något om tidigare varit mycket svårt på så här stor yachter.

Siluetten på den nya 62-fotaren är omisskännligen en typisk Princess, från den eleganta däckssalongens fönsterarrangemang till linjerna på kapellet. Skrovet har fått helt nya fönsterlösningar, vilket ska ge båten en mer dynamisk och kraftfull look. Det optimerade skrovet ska, enligt Princess Yachts, ge bästa effektivitet med motoriseringen i form av två stycken Caterpillar 12.9 1000 dieselmotorer som ska ge en toppfart på 32,5 knop.

Flybridge är designad för avkoppling med stora ytor för solbad och middag med vänner och familj. Här finns även ett unikt arrangemang med fällbara säten.

Båten har även en unik hydraulisk badplattform som standard.

På huvuddäck finns en stor och rymlig salong med ett akterplacerat pentry som öppnar upp mot cockpit. Förarplatsen ligger på styrbords sida. Under däck finns en stor ägarkabin midskepps och totalt sex bekväma sovplatser fördelade på dubbelkabiner med separata badrum.

 

Tekniska fakta

Length overall (incl. pulpit)                     63ft 5in (19.34m)

Length overall (excl. pulpit)                    62ft 7in (19.09m)

Beam                                                    16ft 6in (5.03m)

Draft                                                     4ft 11in (1.49m)

Displacement approx.                           29,300kg (64,595lbs)*

Fuel capacity                                        748 gal/898 US gal/3,400l

Water capacity (incl. calorifier)               174 gal/209 US gal/793l

ENGINE OPTIONS – DIESEL

Twin Volvo D13-900 (2 x 900mhp)          Speed range: 30-31 knots

Caterpillar 12.9 1000 (2 x 1000mhp)        Speed range: 31-32.5 knots

*Displacements are calculated with 50% fuel and water but with no optional equipment fitted or other gear or crew aboard. † Maximum speeds will vary depending on cleanliness of hull, condition of sterngear, loading of craft, water and air temperatures, sea conditions and other factors.

Info: www.princessyachts.com