16 september, 2016

Husky R8s – nytt flaggskepp med attityd

Husky R8s är en ny finsk aluminiumbåt som verkligen sticker ut från mängden. Byggd på Succébåten Husky R8 har Finnmaster lyckats skapa en tuff båt med mycket attityd som ändå är praktisk och väldigt användbar. Köregenskaperna är på topp med en Yamaha V8 på akterspegeln.

Husky R8s väcker uppmärksamhet med mattsvart foliering, räcken, pollare och vattenskidbåge – allt i mattsvart. Den svarta T-toppen följer samma fräcka och sportiga design som båten i övrigt. R8s är byggd för fartfyllda och trygga båtturer för hela familjen tack vare utmärkta köregenskaper i både lugn och hård sjögång. Båten är mångsidig och välutrustad och lämpar sig utmärkt för olika bruksändamål.

 

Pressmeddelande:

Husky R8s har samma trygga insteg som de andra Husky modellerna. Tack vare de höga friborden är det tryggt att röra sig omkring i båten.

I fören finns det gott om durkyta och en bekväm L-soffa. Sittbrunnen är rymliga och praktisk konstruerade och möjliggör att stora sällskap kan njuta av samvaron. På den enorma U-soffan kan man njuta av de soliga sommardagarna på sjön. U-soffan med de tvåfärgade dynorna har en stilig design som framhävs ytterligare av de detaljerade sömmarna.

Runt U-soffan finns det räcken på båda sidorna samt på kapellgaraget så att man tryggt kan hålla i sig ifall föraren bestämmer att ta ut högre hastigheter och branta svängar. Kapellet reser praktiskt ner i kapellgaraget och den stör inte passagerarna ifall man väljer att ha den nedfälld. Under U-soffan finns det gott om stuvutrymme för förvaring av tillbehör. Då solen står som högst vill man enkelt kunna bädda ut till soldäck (extrautrustning) och i R8s kan tre vuxna personer njuta behagligt av solen bredvid varandra utan att behöva trängas. I aktern finns rejäla badplattformar och en praktisk stege för svalkande simturer.

Båten har en hög vindruta som skyddar alla passagerare från vinden. Lanternorna är integrerade i rutramens akterhörn. Båten har en tvådelad mellandörr som gör att det är lätt att röra sig omkring i båten. Förarplatsen är lätt överskådlig med en central plats för en upp till 12” kartplotter. Förarplatsen är även försedd med ett 12V eluttag och en mugghållare samt på sidan finns en praktisk förvaringsbox för mindre tillbehör. Panelerna och pulpeterna är i svart färg och reflekterar inget solljus.

Båda sittplatserna är utrustade med vinklade fotstöd. I navigatörens pulpet finns ett låsbart handskfack var det också finns en Fusion black box Bluetooth-radiosystem. Offshore-stolarna är utrustade med fjädrande stolstativ som bidrar till ett ergonomiskt och bekvämt stöd för ryggen. De bekväma armstöden ökar komforten ytterligare. Bakom båda stolarna finns både mugg- och flaskhållare. Under båda pulpeterna finns stora låsbara förvaringsutrymmen, som fungerar med samma nyckel som även låser handskfacket.

Husky R8s har mycket hög prestanda och är en lättkörd båt som garanterar en sportig körupplevelse. Till standardutrustning hör bland annat Seastar hydraul styrning, trimplan och trimautomatik samt bogpropeller. Skrovet tar grov sjö mjukt och är konstruerad för farter upp till femtio knop, men fungerar dock precis lika fint i lägre farter ifall du hellre vill glida omkring i skärgården. Båten är klassad för en motor på 225–350 hk.

Båtens färgvärld är harmonisk och tidlös, men samtidigt sportig och praktisk. All inredning från durken till panelen och från vindrutan till dynorna går i färger som aluminiumgrått, svart och vitt vilket ger båtarna en stilig finish. Dynornas färg följer en internationell linje och är tvåfärgade: svart och gräddvit. De slitstarka och lättskötta dynorna är tillverkade av Silvertex TM-tyg.

Vindruteramen är gjord av svart eloxerad aluminium som skyddar bättre mot korrosion, är slitstarkare och avstöter smuts bättre. Båtens durkytor är av reFlex-material som är lättskött och tryggt. ReFLEX durken är grå i färgen vilket passar utmärkt ihop med båtens stil. Tillsammans med de stora badplattformarna som följer skrovsidorna i aktern och med den breda svarta relingslisten bjuder båten på en ny och innovativ designupplevelse. Förutom att de extra tjocka relingslisterna har ett estetiskt värde, skyddar de båten från alla håll mot skråmor. Den nedre relingslisten som går kring badplattformen och fortsätter långt in på sidorna.

Egenskaper som pålitlig, trygg, uthållig och slitstark är egenskaper som Husky-serien representera. Samma karaktärsdrag som kännetecknar hundrasen Husky – därav namnet Finnmaster Husky.

 

Teknisk data:

Längd:         7,55 m

Bredd:          2,46 m

Vikt:              1 365 kg

Motor:           225–350 hk

Antal pers:   6

Kategori:      C

Skrovvinkel: 19º

För mer information:

Info:              www.finnmarin.fi