27 september, 2016

WWF uppmärksammar haven i ny poddsatsning

Världsnaturfonden WWF lanserar nu podcastkanalen WWF Dokumentär. Först ut är ”Under Ytan” – en poddserie om våra hav med historier från och om människor och arter världen över. Förutom WWFs egna experter i serien medverkar även författaren och politikern Isabella Lövin, äventyraren Annelie Pompe och bloggaren och yogaläraren Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl.

– Med WWF Dokumentär vill vi lyfta viktiga frågor och spännande berättelser som vi hoppas kan engagera och inspirera många. Under Ytan är ett sätt att ge röst åt havet och dess invånare, där vi tas med på äventyr både under och ovan ytan, säger Mariann Eriksson, chef för marknadsfrågor på WWF.

I ”Under Ytan” går färden runt vår blå planet – från våra svenska vatten via iskalla Arktis till de tropiska korallreven utanför Madagaskar. I fem avsnitt följer lyssnaren med för att ta reda på varför många av världshaven är i kris och hur vi kan hjälpa marina djur och ekosystem som vi alla är beroende av.

Under Ytan är en del i WWFs havskampanj som startade i september och pågår hela hösten.

Det första avsnittet i Under Ytan med Rachel Bråthén, Yoga Girl, går att ladda ner här:

http://www.wwf.se/raddahaven/se-och-lyssna

Poddserien har producerats av Ljud Bang.

Läs mer på: Rädda Haven – wwf.se/räddahaven