7 oktober, 2016

Ny Jet SKi med snabbaste accet hittills

Med ett starkt arv av ståmaskiner inom vattenskotersegmentet och otaliga racesegrar och mästerskapstitlar har Kawasaki nu flyttat kategorin till nästa nivå i och med lanseringen av SX-R, en fyrcylindrig, 1498 cm3 maskin med 152 hk som gör den till snabbast accelererande massproducerade ståuppmaskinen någonsin.

 

Som den tidigare 800 cm3, tvåtakts-, tvåcylindriga SX-R ger plats för en ny era av fyrtakts ståmaskin, utvecklas teknolgin ytterligare. Med ett nydesignat skrov är maskinen den första Jet Ski med Kawasaki Splash Deflector (KSD) som reducerar vattenstänk, speciellt i hög hastighet och i grov sjö.

Med en topphastighet på 100 km/h är SX-R inte bara om prestandarubriker: ett styre i motocrosstil indikerar den sportsliga avsikten maskinen har samtidigt som smarta funktioner såsom lutning på främre del på insida gör det enklare för förare att ta spjärn vid kraftig acceleration.

Över 40 års erfarenhet inom design, forskning och utveckling av Jet Ski kan skapa den definitiva solomaskinen för vattensport, nya SX-R har både prestandapersonlighet och köregenskaper som anslår ett nytt riktmärke som är inställt på att “Ignite the fun”.