9 oktober, 2016

Kvalet till Allsvenskan Segling är avgjort

På söndagen avslutades kvalseglingarna till Allsvenskan Segling 2017 i Båstad. Sju lag slogs om tre platser och det blev Lommabuktens SK, Oxelösunds SS och Rörviks SS som tog de åtråvärda platserna i Allsvenskan. Allra bäst i kvalseglingarna var Lommabukten.

 

– Målsättningen var att ta en allsvensk plats. Men man kan aldrig vara helt säker på att det ska gå vägen. Och vi hade aldrig seglat J70 tillsammans tidigare så vi har fått kolla på Youtube för att träna på det, berättar Lommabuktens rorsman Martin Strandberg.

Nykomlingen i Allsvenskan 2016 var Cape Crow som gick hela vägen och vann guldet redan första året i högsta serien. Riktigt samma målsättning vill Martin inte sätta upp för Lommabukten för 2017.

– Jag tror att vi mer ser det som en riktigt kul klubbgrej där vi vill engagera många av våra medlemmar, säger han.

Förutom Martin Strandberg bestod Lommabuktens lag av Björn Jönsson, Johan Lindell, Olivia Lindell och Mats Dahlander (lagkapten).

Det har varit en tuff och utslagsgivande helg på Laholmsbukten utanför Båstad med många seglingar i en mycket kall medelvind på cirka 7 m/s.

De två andra klubbarna som seglar i Allsvenskan 2017 blir Oxelösund, som därmed behåller sin plats från i år, och Rörvik som blir nykomlingar i Allsvenskan, precis som Lommabukten.

De som missade i kvalet var Stockholms 606-klubb, Råå Jolleklubb, Stockholms Segelsällskap och Särö Båtklubb.

 

Slutresultat kval till Allsvenskan:

  1. Lommabuktens Seglarklubb 50 poäng
  2. Oxelösunds Segelsällskap 57 p.
  3. Rörviks Segelsällskap 72 p.

——————————————-

  1. Stockholms 606-klubb 73 p.
  2. Särö Båtklubb 86 p.
  3. Råå Jolleklubb 87 p.
  4. Stockholms Segelsällskap 121.

 

Foto: Pekko Svensson (seglarbilder). Daniel Stenholm (prisutdelning).