28 oktober, 2016

Arcona Yachts investerar i produktionen

Arcona Yachts har sedan hösten 2014 utvecklat ett nära samarbete med Magnus Larsson, känd från Nord West och Najad produktion, och hans företag Sail Yard vilka har byggt Arconas modeller 430 och 465 Carbon i Kungshamn.

seglinginga%cc%8ang

Foto: Mats Göthlin.

Pressmeddelande:

Detta samarbete intensifieras nu i och med att bolagen gemensamt flyttar till en ändamålsenlig och modern produktionsanläggning i Uddevalla. Här möjliggörs en rationell och kundorienterad produktion av högsta kvalité med slutresultat i ”performance – cruisers för seglare med stora krav på komfort – utan att behöva göra avkall på känsla och fart”.

I anslutning till produktionen finns Arconas nya försäljningskontor och visningsbåtar vid ny flytbrygga. En utökad satsning på förmedling av nyare högkvalitativa, begagnade segelbåtar kommer även att märkas. Ansvarig för kontoret i Uddevalla blir seglarprofilen Magnus Lundgren.

I samband med etableringen i Uddevalla avvecklas Arconas verksamhet i Kungshamn och det tidigare dotterbolaget Kungshamns Marininredning AB övergår i ny ägo, dock i fortsatt nära samarbete med Arcona Yachts.