28 oktober, 2016

Ny nivå för Minn Kota i-Pilot

Minn Kotas nya i-Pilot får till nästa säsong en nyutvecklad Spot-Lock elektronisk ankring och nya fjärrkontroller med Bluetooth. Det är nästa steg för den amerikanska motortillverkaren som förändrade sportfisket år 2010 med introduktionen av det GPS-baserade i-Pilot systemet.

Pressmeddelande:

Möjligheten med GPS-styrd elektronisk ankring för att hålla sig i position skapade ett nytt sätt att fiska. Autopilot, farthållare, rutter och trådlös fjärrstyrning var ytterligare en del av i-Pilot revolutionen för att underlätta manövreringen av båten. För dagens moderna fiskare är det ett självklart hjälpmedel oavsett var man fiskar. Insjöfiskare kan hålla sig i position över ett grund, samt att de till exempel ges möjligheten att automatisk följa ett inspelat spår längs en vasskant. Motorerna har blivit kraftigare och effektivare, vilket gjort att havsfiskare har hittat fördelarna för att kunna hålla sig i position över ett vrak eller en brant utan att använda hundratals meter lina till ankaret.

Inför 2017 tar Minn Kota i-Pilot funktionerna ytterligare en nivå genom att de har nyutvecklat systemet från grunden. Den största skillnaden är en helt ny hårdvara, mjukvara och algoritm för att styra den elektroniska ankringen Spot-Lock. Resultatet är häpnadsväckande och är den mest exakta elektroniska ankringen på marknaden. För de motorer som levereras med en extern kurssensor (heading sensor) ges ytterligare funktioner. Båten ligger stadigare mot en kurs samt att den nya JOG funktionen ger möjlighet att förflytta sig i 5 fots (1,5m) intervaller framåt, bakåt, styrbord och babord. Allt sköts med enkla tryck på den ny-designade fjärrkontrollen som har en 33% större skärm än föregångaren och svenska menyer.

i-Pilot Link är den mest avancerade modellen med samma funktioner som i-Pilot och som dessutom ger möjlighet att länka motorn till Humminbird GPS/ekolod enheter. Det ger utökade funktioner som att kontrollera motorn från Humminbird skärmen, följa djupkurvor skapade med AutoChart, göra om spår till iTracks/rutter, skapa Spot-Locks direkt på skärmen, cirkla runt en waypoint m.m. Den nya i-Pilot Link fjärrkontrollen består till största delen av en touch skärm i färg men har även dedikerade knappar för de vanligaste funktionerna.

Minn Kota har valt att använda Bluetooth för sin trådlösa kommunikation mellan motor och fjärrkontroll från och med 2017 års modellserie. Det skapar nya möjligheter genom att man kan använda sin Android eller IOS telefon för att styra motorns vanligaste funktioner. En gratis Minn Kota app finns för nedladdning på Google Play och Apple store och ger möjlighet att styra propeller på/av, styrning, hastighet, snabbknapp för max hastighet, Spot-Lock, autopilot. Dagens teknik utvecklas kontinuerligt och uppdateringar kommer att krävas för att få del av framtidens funktioner, uppdateringarna sköts enkelt via telefon appen.

Nya i-Pilot och i-Pilot Link ingår vid köp av ett urval av Minn Kota trolling motorer för montering i fören från årsmodell 2017 (PowerDrive, Terrova och Ulterra).

www.comstedt.se