31 oktober, 2016

Smart kommunikation med VHF

I Icoms nya IDAS-serie finns produkter för både fast montage eller handportabla stationer samt för både VHF- och UHF-bandet.

icom-hemsidan

De nya IDAS-terminalerna bygger på en ny plattform med ett modernt formspråk och nya funktioner i ett smidigt format. Med Icoms höga produktkvalitet och innovativa tänkande kommer användarna att med denna nya produktserie kunna förenkla och förbättra sitt kommunikationssystem avsevärt.

Det kompakta utseendet möjliggörs av ny teknik som bygger på SoC-plattform (System-on-a-Chip) och en slimmad knappsats. Radion väger endast 170 g (utan batteri och antenn).

Med den inbyggda Bluetooth-modulen kan du ansluta ett valfritt Bluetooth-headset eller en hörselkåpa. Man kan också ansluta en telemetrienhet eller PC-terminal via Bluetooth för att överföra data eller filer trådlöst.

Produkterna finns i olika utförande för att passa så många olika kunder och branscher som möjligt. Välj radio utan knappsats eller en variant med ett fåtal knappar alternativt med full numerisk knappsats. Terminalerna finns både för handportabel användning eller för fast installation samt för VHF- eller UHF-bandet.