1 november, 2016

Mercury Racing visar small black V8 för bilar

Mercury Racing har visat sin allra senaste motor. Det är en äkta small black V8 kallad SB4 7.0, som fick premiär på SEMA (Specialty Equipment Market Association) i Las Vegas. Motorn är dock inte avsedd för båtar, trots att det är en Mercury, utan är avsedd för tävlingsbilar.

sb4-7-0-automotive-aftermarket-crate-engine_3_4-port

Det är en klassisk jänkemaskin med förgasare och en slagvolym på 7,0 liter. Utan elektronik lär den därmed knappast bli aktuell för EU eftersom avgaskraven är för tuffa för den här typen av spisar.

Det är dock en modern motor från Mercury Racing med block i aluminium och fyra ventiler per cylinder. Den har ett LS cylinderblock packat med racingprylar från Mercury Racing.

Motorn ger grymma 775 hk vid 7 500 rpm. Vid fullt pådrag lär motorljudet därmed bli som klassisk V8-sång ska låta, ett rejält och intensivt morrande…

Mercury Racing SB4 7.0 har utvecklats med 3D simuleringar och datoranalyser av luftflöde, kylning, bränsle och smörjning.

Chansen att vi får se den här V8:an i någon båt är liten. Det finns ännu häftigare grejer för marint bruk från Mercury Racing.

sb4-7-0-specifications_final_10_29_16