V-formad interceptor från Zipwake

Svenska Zipwake presenterar en helt ny, V-formad interceptor. Det blir världens första massproducerade i sin klass och utökar därmed Zipwakes system med dynamisk trimkontroll av motorbåtar.

Båtliv har tidigare skrivit om Zipwake och även beskrivit en montering på en Anytec 750 SPD. Den stora finessen med Zipwake är automatiken. Ett 3D-gyro, en 3D-accelerometer och en GPS-mottagare som sitter integrerad i manöverpanelen känner av båtens gångläge och kan snabbt räta upp båten på betydligt kortare tid än traditionella trimplan.

Den nya, V-formade interceptorn gör Zipwake ännu mer mångsidigt och mer konkurrenskraftigt. Den är avsedd för centrummontering på båten och kan därmed fylla utrymmet mellan två utombordare eller drev, eller dubbla propellertunnlar.

Den nya interceptorn täcker bottenvinklar effektivt mellan 11 och 24 grader, enligt tillverkaren. Den kan givetvis monteras på helt nya båtar, men kan även eftermonteras på redan installerade system. Den kommer även att finnas på nya tillämpningar, till exempel flerskrovsbåtar eller höghastighetsfartyg.

Enligt Zipwake arbetar den nya, V-formade enheten med ett blad på endast 30 mm. Trots det är en den mycket effektiv, vilket Båtlivs provkörningar i Anytec 750 har visat. Fördelarna med systemet, förutom snabbheten, är bättre prestanda, bränsleekonomi, komfort och säkerhet.

www.zipwake.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*