2 november, 2016

Stefan Rahm ny klubbdirektör på KSSS

Det blir Stefan Rahm som tar över styret på Sveriges största seglingsklubb, Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS). Han lämnar en tjänst som förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet för att utveckla KSSS verksamhet mot visionen att vara en världsledande kappseglingsklubb.

Swedish Sailing Team 2014. Photo: Dan Ljungsvik
Swedish Sailing Team 2014. Photo: Dan Ljungsvik

– Det ska bli fantastiskt kul att komma till KSSS som är en väl fungerande klubb som levererar så mycket spännande och med en otrolig bredd, roliga och utvecklande läger, träning och ÅF Offshore Race. KSSS vill vara världsledande och det sporrar mig. Det är ett mål som jag vill jobba mot, säger Stefan.

 

Stefans CV, inom seglingsvärlden, imponerar. Förutom tolv år som chef på förbundet har 48-årige Stefan ett VM-guld i E-jolle från 1991 och samma år utsågs han till ”Årets Seglare”. Han deltog i OS i Barcelona 1992 (18:e plats i Tornado). 1995 var han tvåa på världsrankingen i Laser och 2000–2001 vann han World Matchracing Tour. Under 2002–2003 och 2006–2007 var han ansvarig taktiker ombord på de svenska Americas Cup satsningarna, Victory Challenge. Båda projekten slutade med en femteplats i kvalseglingarna, Louis Vuitton Cup.

 

– Det är med stor glädje jag konstaterar att vi lyckats knyta till oss Stefan Rahm som ny klubbdirektör i KSSS. Stefan är, med sin bakgrund som uppskattad förbundsdirektör i Svenska Seglarförbundet, sällsynt väl rustad att utveckla KSSS vidare, säger Staffan Salén, ordförande i KSSS.

 

KSSS är Sveriges största segelsällskap med cirka 5 700 medlemmar och en bred verksamhet med barn- och ungdomsträning, elitverksamhet, sommarläger, kappseglingsarrangemang och en omfattande hamnverksamhet.

 

KSSS förre klubbdirektör, Johan Hedberg, lämnar sin tjänst 30 november. Exakt datum när Stefan Rahm tillträder är ännu inte bestämt.