16 november, 2016

37 fots sportcabin från Axopar

Finska Axopar fortsätter att utveckla nya modeller i snabb takt. Den senaste är en ny Axopar 37SC  (Sports Cabin), som får världspremiär på båtmässan Boot Düsseldorf i januari.

Det är – som alltid med Axopar – en båt med långa och slanka linjer som presenteras i den när nyheten, som bygger på de 37 fots skrov som har funnits sedan tidigare. Den nya 37SC ser riktigt modern ut och kallas i företagets pressrelease för en ”Game Changer” med en design som balanserar mellan mångsidighet och modernt praktisk.

Kabinen är lika strömlinjeformad som båten och tack vare det långa skrovet finns det gott om plats ombord. Båten är byggd som en walkaround anpassad helt för utombordare.

Sedan lanseringen av den flerfaldigt prisbelönta Axopar 28 2014 har Axopars koncept utvecklats i snabb takt. Båtarna är modernt formgivna med goda prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

2016 lanserades Axopar 24 och 37 vid Boot Düsseldorf i januari. Den nya Axopar 37SC Sports Cabin blir en ny höjdpunkt för det finländska båtföretaget, som producerar sina båtar i Polen. Förutom den nu aktuella modellen finns 37:an även som Axopar 37 Sun-Top och T-Top.

Prestanda är som vanligt goda. Axopars nya båt har kapacitet för över 40 knop med två stycken 300 hk utombordare. Den går stadigt och mjukt i sjn med sin djupa och stegade skrov.

– 37 SC blir en storsäljare nästa år och blir ett välkommet tillskott till Axopar 37 serien, som redan har sålts i över 150 enheter på ett år, säger Axopars försäljningschef, Janne Viitala.

De som köper den här båten kommer särskilt att uppskatta det extra skydd den ger mot väder och vind. Dykare och sportfiskare kommer till exempel att uppskatta det stora akterdäcket.

För alla som gillar att sola är det långa fördäcket väl genomtänkt med soldynor och många tillval.

Under däck, framför förarplatsen, finns samma stora kabin som i föregångaren Axopar 37 Cabin.

 

 

Tekniska fakta Axopar 37 Sports Cabin

Längd:         11,20 m

Bredd:         3,3 m

Personer:    10

Kojer:          2/4

Bränsle:      730 liter

Förbrukning:                   1,65 liter/Nm

Material:      GRP

Motorer:      2×225 hk upp till 2×350 hk, eller 1×350 hk

Pris:            från 80 000 Euro plus motor och moms

Info:             www.axopar.fi