17 november, 2016

Sunseeker Manhattan 66 med flybridge

Engelska Sunseeker följer upp succén med Manhattan 52 med en ny modell, Sunseeker 66. Båten för premiär på London Boat Show i januari.

Engelska Sunseeker är ett av världens mest etablerade varumärken för lyxiga motorbåtar. Med Manhattan 52 har de fått fram en riktig succé. Båten har sålts till kunder för ett totalt värde på motsvarande 350 Mkr sedan introduktionen i höstas.

Därför följer båtföretaget snabbt upp med en ny båt i samma serie, Manhattan 66.

Med den här modellen signalerar Sunseeker sina intentioner att behålla sina marknadsandelar i det här mycket viktiga segmentet. Samtidigt bevisar de att de ska kämpa för sin position på världsmarknaden för yachter på 50–155 fot.

Den nya modellen är designad för att maximera båtupplevelsen. Båten är försedd med stora panoramafönster för att skapa rymdkänsla och för att öka inflödet av ljus överallt i båten. Ett helt nytt V-skrov med typisk design från Sunseeker ska ge goda sjöegenskaper och prestanda.

Hela båtens design är inriktad på stora utrymmen och sociala ytor. Detta gäller hela inredningen, från förarplatsen (bryggan) till soldäck.

Den nydesignade flybridgen skapar, enligt Sunseeker, känslan av att befinna sig på en mycket större båt. Den har stora ytor för social samvaro, solbad och dessutom en välutrustad wet-bar. Även badplattformen är planerad för gemenskap med familj och vänner. Här finns dessutom plats för en Williams 385 Jet RIB.

Motorerna är två stycken MAN 1000 hk/1200hk diesel alternativt två Volvo Penta IPS-1200. Manhattan 66 får då en marschfart på 25 knop och en toppfart på hela 34 knop.

Info: www.sunseeker.com